20. nov
BLE FOR TØFT: Serieleder Bodø/Glimt ble altfor sterke mot Elverum, og vant klart . Bilde fra treningskampen mot Sundet i sommer.
 
Serieleder Bodø/Glimt ble alt for sterke mot Elverum
Elverum tapte 0-5 i serien mot Bodø/Glimt på Aspmyra, men vant etter straffer i cupen på samme bane. I søndagens hjemmekamp var det Bodø/Glimt som var klart best, og vant til slutt med 0-4. Elverum var aldri i nærheten av poeng mot den suveren serielederen.

Publisert: 13.aug.2017 17.01
Oppdatert: 13.aug.2017 17.01

Det var som ventet flere endringer i startoppstillingen til Elverum etter cupkampen mot Vålerenga på torsdag. Ut gikk Håkon Rønes, Elmadhi Bellchen, Adnan Cirak, Sivert Solli og Remi Svindland. Inn kom Igor Cukovic, Farid Rahim, Silas Songani, Mouhamadou Moustapha Ndiaye og Jonas Enkerud. 

Elverum spilte 1-1 borte mot uavgjort mot Tromsdalen sist helg, mens Bodø/Glimt knuste Arendal 5-0 på hjemmebane. Amor Layouni som gikk fra Elverum til Bodø/Glimt i sommer, startet på benken for bortelaget.

Bodø/Glimt leder tabellen klart med 42 poeng, 7 poeng foran Ranheim. Bodø/Glimt har hele 22 plussmål, etter at de har scoret hele 45 mål på 18. kamper! Elverum ligger nest sist med 14 poeng og -27 i målforskjell. Det er kun målforskjellen som skiller opp til Fredrikstad på kvalplass, mens Kongsvinger på sikker plass - ligger 3 poeng foran. 

BODØ/Glimt i ledelsen etter 6 minutter

I det strålende været på Elverum stadion, tok serielederen grep om kampen fra første spark på ballen. Bodø/Glimt tok ledelsen allerede etter 6 minutter, etter et frispark fra rundt 25 meter. Kristian Fardal Opseth, toppscoreren i OBOS, satte den elegant ned i hjørnet, utagbart for da Silva. Og verst tenkelig start for hjemmelaget.

Etter et kvarter viste Silas Songani seg fram for første gang i kampen, med noen utrolige dragninger på venstrekanten - men innlegget ble nikket utenfor av Ndiaye. 

Den første halvtimen hadde Bodø/Glimt klart mest ball, men Elverum var frampå ved enkelte anledninger - dog uten å skape noen målsjanser. Hjemmelaget første målsjanse kom akkurat etter en halvtime etter en corner fra Khattab, det ble litt klabb og babb, men avslutningen til kaptein Enkerud snek seg utenfor stolpen!

Etter 35 minutter kontret Bodø/Glimt inn 0-2, og det var nok en gang Kristian Fardal Opseth som scoret. Skuddet kom fra skrå vinkel, og det må vel kalles en keepertabbe av da Silva, han burde i alle fall avverget scoringen. På overtid av 1. omgang gjorde derimot da Silva opp for seg, nok en gang en kontring av bortelaget og avslutningen ble mesterlig reddet av da Silva!

klasseforskjell!

Uansett stod det 0-2 ved pause, og det var rett og slett klasseforskjell på lagene! Elverum yppet seg innimellom, men serielederen hadde ballen klart mest og var i tillegg veldig farlige på kontringer. Elverum hadde én god målsjanse, da Jonas Enkerud avsluttet like utenfor stolpen etter en corner. 

- Vi er energiløse og må opp energien, cupkampen på torsdag satt nok litt for mye i beina, sa Tore Fossum til Eurosport før 2. omgang startet.

Elverum startet friskt i 2. omgang, men ble kontret på gang etter gang, av et meget kontringssterkt bortelag. 

Etter 55 minutter var det klart for 0-3, en corner ble slått innoverskrudd og Ulrik Saltnes forlenget ballen i en bue og i det lengste hjørnet. Saltnes var først på ballen, foran Sabri Khattab og det gikk fra vondt til verre for hjemmelaget.

Da drøye timen var spilt, fikk Elverumspublikummet et gjensyn med Amor Layouni, ut gikk toppscorer Kristian Fardal Opseth - med to scoringer i dag. 

I det 63. spilleminutt fikk Elverum sin første sjanse i 2. omgang. Et bra innlegg fra Silas Songani, men headingen fra Ndiaye gikk i bakken og inn til keeper. En god målsjanse!

Etter dette skjedde det lite foran begge mål før det var gått 84 minutter, da Vegard Moberg banket inn 0-4! En meget flott scoring: Moberg fikk ballen på 18-19 meter og vendte opp og banket ballen i krysset!

obos-debut for kjeverud eggen

Unge Kristian Kjeverud Eggen fikk sin OBOS-debut, da han kom inn 5 minutter før slutt - for Sabri Khattab. 

Minuttet før slutt var Elverum nære på en redusering, et meget bra innlegg fra innbytter Stian Simenstad som fant Ndiaye foran mål. Headingen til Ndiaye var også bra, men redningen fra Bodø/Glimts keeper Ricardo var enda bedre!  

Dermed endte det med en klar og meget fortjent 0-4 seier til serieleder Bodø/Glimt. Elverum var aldri i nærheten av å kunne ta med seg poeng søndag ettermiddag, og Bodø/Glimt har mer enn stø kurs mot opprykk til Eliteserien. Elverum får en tøff høst for å prøve å redde plassen i OBOS-ligaen, men det var heller ikke ventet noe annet. 

Ny kamp om OBOS-poeng allerede på onsdag borte mot Levanger for Elverum, og ny hjemmekamp neste søndag mot Jerv. 


KAMPFAKTA:

Elverum fotball - Bodø/Glimt 0-4 (0-2).

Elverum stadion

Tilskuere: 764

MÅL: 0-1 Kristian Fardal Opseth (6), 0-2 Kristian Fardal Opseth (35), 0-3 Ulrik Saltnes (55), 0-4 Vegard Moberg (84)

Kort: Ingen

Elverum stilte med følgende lag:

Neydson Da Silva, Peder Nersveen - Goran Antonic - Igor Cukovic - Erlend Eggen Persgård, 18 Farid Rahim (Solli fra 64 min) - Sabri Khattab (Kjeverud Eggen fra 85 min) - Marius Hagen (Simenstad fra 73 min), Silas Songani - Mouhamadou Moustapha Ndiaye - Jonas Enkerud (kaptein).

Innbyttere:

Fredrik Tervaniemi, Stian Simenstad, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Adnan Cirak, Sivert Solli og Kristian Kjeverud Eggen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no