14. nov
 
Elverum seiret over Drammen
Onsdag kveld vant Elverum Håndball Herrer 20-29 over Drammen i Drammenshallen. Noe som også gjorde at det ble klart at Elverum vinner Grundigligaen 2016/2017-sesongen. Men sjøl om det ble seier, kom den ikke lett.

Publisert: 02.mar.2017 01:23
Oppdatert: 02.mar.2017 01:23

For i 1. omgang så det veldig tungt ut for Elverum. Drammen var veldig gode i forsvar og skapte til tider store problemer for Elverum i angrep. Men fem minutter før pause våknet Morten Nergaard opp og reddet de siste skuddene, noe som gjorde at Elverum ledet 11-15 til pause.

2. omgang startet veldig bra for Elverum som ikke ville slippe Drammen innpå seg. Elverum gikk raskt opp i seksmålsledelse, 11-17, og holdt den ledelsen ganske lenge. Etter at Morten Nergaard hadde fått vist seg frem, var det Vegard Bakken Øiens tur. Han vartet opp med reddet fem av sju skudd de siste åtte minuttene av kampen, og får 20 i stil!

Gikk i 1. gir

I 1. omgang virket det nesten som elverumsgutta gikk på 1. giret. Men takten ble en helt annen i 2. omgang og spillerne viste mer engasjement. Vegard Bakken Øien, keeper på Elverum Håndball Herrer, tror kanskje noe av grunnen av at det var noen spillere som slapp seg noe ned.

- Vi starter litt forsiktig i 1. omgang, men vi kommer oss skikkelig i slutten av omgangen og starter 2. omgang ganske bra. Det er kanskje noen av gutta som slipper seg litt ned, men de henter seg veldig godt opp igjen i 2. omgang. Og mot slutten av kampen hvor vi hadde seieren, så holdt vi fortsatt Drammen bak oss med ni mål, sier Bakken Øien.

Det er fortsatt igjen fire kamper før GRUNDIGligaen er over, og keeperen er klar på at de er ikke ferdige ennå.

- Nivået i Elverum er bra om dagen og laget er kjempesterkt. Vi skal nå gå for å vinne de resterende kampene i serien og ikke minst alle kampene i sluttspillet. Vi er på langt nær ferdig ennå, sier Vegard Bakken Øien og legger til:

- Det er ikke tvil om at vi skal gå for sluttspillgullet, men først skal vi spille ferdig serien, konstaterer Bakken Øien.

- En helt grei kamp

En av spillerne som var veldig glad etter kampslutt var Håkon Ekren. Han har som mange andre på laget fått ta del i begge seriemesterskapene laget har tatt gjennom historien. Men at kampen gikk litt treigt til å begynne med, setter ingen demper på stemningen etter at kampen var ferdig.

- Det var en grei kamp hvor det var jevnt i kampen også drar vi fra i slutten av 1. omgang og tar seieren til slutt, sier Ekren.

Spillerne var veldig fornøyde med både seieren, men ikke minst at seriegullet var sikret etter onsdagens seier mot Drammen. Og Ekren var ikke et unntak.

- Det smaker helt fantastisk å ta seriegullet fire kamper før sesongen er over. Det kunne ikke blitt bedre, forteller Håkon Ekren.

Duellspillet gjorde det tungt

Elverumtrener Michael Apelgren har forklaringen på hvorfor det gikk så treigt og tungt i 1. omgang.

- Det var en del rart i 1. omgang, men det er fordi Drammen spilte veldig på dueller og duellspill. Da ble det litt rotete, men vi viser styrke og til slutt vinner vi med ni mål, sier Michael Apelgren og legger til:

- Vi spiller veldig godt i forsvar og keeperspill i dag. Det er mange av spillerne som leverer og vi ser at vi har fått en større bredde i laget enn det vi hadde tidligere, sier Apelgren.

- Fantastisk kult

Med seieren mot Drammen, er gullet allerede delt ut i GRUNDIGligaen 2016/2017. Michael Apelgren forteller at han ikke hadde tro på et seriegull da sesongen startet.

- Det er fantastisk kult at vi vinner gull. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle vinne serien i år, mye på grunn av det tøffe Champions League-programmet vi hadde, sier Apelgren.

Nå tenker han allerede på neste sesongs deltakelse i Champions League, nemlig å skaffe billetten og retten til å spille i Europas tøffeste liga.

- Nå har vi vært best i serien og nå gjelder det å se på hva vi kan gjøre enda bedre inn i sluttspillet og se hvordan vi skal bli enda mer slagkraftige. Vi vil fortsette å vinne kampene vi har igjen i serien, men nå er det sluttspillet som gjelder, avslutter Michael Apelgren.

 
Fakta
  • Drammen - Elverum 20-29 (11-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (1), Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud, Torbjørn Fredriksen Eide, Petter Øverby (5), Aleksander Børresen (5), Tamas Ivancsik (6), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (1), Erik Toft (1), Jonas Burud, Håkon Ekren (3), Tine Poklar (4), Kristian Bliznac (1), Sander Linderud, Josef Pujol (1)
  • Tilskuere: 431
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no