13. nov
BEREDSKAP: Stine Berntsen, beredskapsleder ved Elverum Røde Kors, forteller at det er mye man kan gjøre sjøl for å forberede seg personlig til for eksempel flom eller en pandemi.
 
Elverum Røde Kors informerer om sjølhjelp
For hva er egentlig personlig beredskap? Elverum Røde Kors inviterer til stand og foredrag om temaet.

Publisert: 05.mai.2017 09:20
Oppdatert: 05.mai.2017 09:20

Lørdag 6. mai inviterer de til ringløype og stand ved Rådhusplassen, mens tirsdag 9. mai fra klokka 19.00 inviteres du til et foredrag om personlig beredskap.

- Lørdag informerer vi sjøl som privatperson, for å kunne forberede seg til kriser som for eksempel naturkatastrofer. Men samtidig vil vi slå et slag for førstehjelp, kunnskapen til å hjelpe andre, sier beredskapsleder i Elverum Røde Kors, Stine Berntsen.

Personlig beredskap omtales som det man personlig kan gjøre sjøl.

- Personlig beredskap er hva du kan gjøre sjøl for å sikre deg mot eventuelle kriser, som for eksempel flom, store vindkatastrofer eller om noen skulle plutselig falle om. Det at man kan gjøre tiltak sjøl slik at katastrofen ikke blir så stor, sier Stine Berntsen.

Ikke noe folk tenker på

Beredskapslederen forteller at behovet for personlig beredskap ikke er større i Elverum enn i andre kommuner, men at det kan være greit å være forberedt.

- Behovet i Elverum er ikke større enn rundt om i landet ellers, men det har vært et større fokus på beredskap de senere årene. Det er klart at jo mer forberedt du er på en uforutsett katastrofe, jo bedre er det, sier Berntsen.

Hun forteller at nivået på den personlige beredskapen i Elverum ikke er veldig stort.

- Nja, jeg vil vel kanskje ikke si det. Men jeg ser at vi har en kommune som har et ganske godt planverk med gode tiltak som er satt i samarbeid med Fylkesmannen. Noe som vil holde innbyggerene i Elverum trygge. Man trenger også hjelp fra innbyggerne til å bistå med hjelp, forteller Stine Berntsen, beredskapsleder i Elverum Røde Kors.

Beredskapsvakter

Nå ser det lokale Røde Kors at de trenger flere som kan være med å hjelpe i forskjellige situasjoner. Derfor har Røde Kors lansert noe de kaller for «Beredskapsvakt».

- Vi har en god samarbeidsavtale med Elverum kommune, hvor vi bistår med hjelp hvis det skulle skje noe. Det er frivillige som vi har, og som har gått gjennom en grunnopplæring fra oss. Nå ønsker vi også å ta inn andre mennesker som føler at de har noe å bidra med hvis det skulle skje noe i deres nærområde, sier Stine Berntsen.

Å bli beredskapsvakt handler ikke om å kunne alt, men man blir godt kurset via Røde Kors.

- Da stiller vi med kurs, grunnopplæring i personlig førstehjelp. Men også at de får klær og ID-kort fra oss. De vil da kunne være med i et system hvor de vil bli kalt inn til, eller få forespørsel om de har mulighet til å være med om det skulle bli flom, pandemi eller lignende tilfeller, avslutter Stine Berntsen, beredskapsleder ved Elverum Røde Kors.

Det er nettopp dette som vil være temaet under foredraget i Kommunehuset Folkvang tirsdag 9. mai.

 
Fakta
  • Elverum Røde Kors inviterer lørdag 6. mai klokka 11.00 til 15.00 til stand på Rådhusplassen i Elverum.
  • De inviterer også til Røde Kors-dagene med foredrag tirsdag 9. mai klokka 19.00 i auditoriet på Kommunehuset Folkvang, der temaet vil være førstehjelpm, personlig beredskap og beredskapsvakt.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no