13. nov
KONG NERGAARD: Morten Nergaard stod en 1. omgang i verdensklasse. Med tett oppunder 70 i redningsprosent førte Elverum i ledelse til pause. Totalt snuste elverumsingen på 50 i redningsprosent med sine 21 redninger.
 
Elverum overbeviste med knallsterk seier mot Ademar León
Elverum Håndball Herrer vant 30-26 over Ademar León i Spania lørdag kveld. Flere store håndballprofiler kaller seieren for sensasjonell og knallsterk.

Publisert: 30.sep.2017 23:51
Oppdatert: 30.sep.2017 23:50

Noe den også er. For ikke før har Elverum vunnet over et så godt lag på bortebane.

Ademar León er laget som kom på andreplass i den Spanske serien forrige sesong, i tillegg har de store meritterte spillere som Juan Antonio Garcia Lorenzana og Vladimir Cupara. Det som på forhånd så ut til å bli veldig tøft for Elverum, ble en helt vanlig dag på jobben.

I 1. omgang slet begge lag med å finne rytmen fremover. Elverum gikk først i ledelse ved 6-7-scoringen. Da sa Morten Nergaard stopp i målet for Elverum og reddet alt som kom mot han i de neste åtte minuttene. Elverum ledet da 6-10, og det ble grunnlaget for seieren. Til pause ledet Elverum med to mål, 10-12.

2. omgang startet akkurat som den første avsluttet. Elverum går opp og viser hva de er gode for. Forsvaret satt akkurat slik det skulle, og Elverum beholdte sin to-målsledelse.

Når det stod ni minutter på klokka i 2. omgang, hadde spanjolene tatt igjen forspranget til Elverum og utlignet til 16-16. Men så takket Elverum for følget og ledet plutselig med tre mål igjen. Derfra og ut var det ingen tvil om at Elverum skulle vinne. Kevin Gulliksen setter inn siste målet for Elverum, bare 20 sekunder før slutt, og seieren var et faktum.

- Utrolig deilig

Fremover løstnet det altså skikkelig i 2. omgang for Elverum, men i starten av kampen ble det en del bomskudd og det virket som Elverum hadde alt for stor respekt for Ademar León. Etter 15 minutters spill viser Elverum at om de heter Ademar eller Montpellier spiller ingen rolle, Elverum skulle vinne.

Én av de som kamp etter kamp viser at han blir en stor spiller er Magnus Fredriksen. Også i denne kampen hadde han god kontroll på angrepene som playmaker, samtidig som han setter seks scoringer. Sjøl er unggutten veldig fornøyd med kampen.

- Det er utrolig deilig å vise at vi også kan spille godt i Europa. I dag kjemper alle gutta og vi går ut å bestemmer oss for og gi alt. Det var nok mye av det som gjorde at det gikk vegen, sier Magnus Fredriksen.

Han poengterer at seieren var fortjent.

- At vi vinner i dag, føler jeg er fortjent. Vi vinner med fire mål, og ledet store deler av kampen med fire mål, oppsummerer Magnus Fredriksen.

Apelgren stolt over spillerne

Elverum-trener Michael Apelgren forteller til ElverumsRadioen at det var «svinkult» å vinne mot Ademar León.

- Nå er jeg superstolt og dette var «svinkult» og «grymt», sier Michael Apelgren rett etter at kampen var over.

Han kan ikke komme på noe som er større på bortebane enn denne seieren.

- Det trykket som var her inne i hallen var helt enormt en tid. Vi hørte ikke dommerne en stund, og atmosfæren i kampen var herlig. Det her er vi stolte over og helt vanvittig godt gjort. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke trodde det på forhånd at vi skulle vinne, det er helt sjukt, sier Michael Apelgren.

Elverum har hatt to tunge og vanskelige kamper i Champions League, en mot Kadetten Schaffhausen og en mot Skjern. Nå håper Apelgren at det blir flere poeng i Champions League.

- Vi gjør veldig mye bra i kampen i kveld. Det går fremover dag for dag og vi blir stadig bedre. At det holdt til å slå Ademar León er bare helt utrulig. Dette er rett og slett en opplevelse for oss, sier Apelgren og legger til:

- Med de to tøffe kampene bak oss i Champions League, var vi nærmest litt presset til å ta poeng. Vi tenkte nok litt i de baner at «skal vi få poeng i år, ettersom vi har byttet så mange spillere.» Men det gjorde vi altså. Skal man se ordentlig seriøst på det, så skal ikke Elverum kunne slå Ademar León på bortebane, for Ademar er veldig gode, sier svensken.

Nå statser han på flere poeng.

- Vi (laget red.anm) stod å snakket sammen før kampen, at vi ikke tror at Ademar vet hvor gode vi egentlig er. Jeg tror at de trodde at vi var litt dårlige. Kanskje de undervurderte oss litt, men uansett så grep vi sjansen da vi hadde den og vant, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrrer.

 
Fakta

3. runde EHF Champions League

  • Ademar León - Elverum 26-30 (10-12)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Stiven Thorsteinsson, Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl, André Lindboe (4), Kristian Ørsted (2), Jonas Burud (2), Håkon Ekren (1), Tine Poklar (5), Magnus Fredriksen (6), Richard Hanisch (3), Kevin Gulliksen (3), Thrainn Orri Jonsson
  • Tilskuere: 2.500
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no