19. nov
KLAR FOR LOKALOPPGJØR: Spillende markedssjef i Elverum fotball, Fredrik Tervaniemi, gleder seg til søndagens kamp mot KIL på Gjemselund.
 
Elverum møter KIL på Gjemselund til Hedmarksoppgjør
Søndag spilles kampen som viser hvem som er best i Hedmark akkurat nå, Elverum møter KIL på Gjemselund. KIL er storfavoritter mener Elverums spillende markedssjef.

Publisert: 23.jun.2017 20.04
Oppdatert: 22.jun.2017 11.42

KIL hadde en veldig tung start på sesongen, men har kommet seg noe den siste tiden. Selv om det «bare» ble uavgjort borte mot Fredrikstad på tirsdag, hvor utligningen kom rett før slutt.

Det var store forventninger til KIL denne sesongen, etter en veldig god sesong i fjor. KIL var tapende cupfinalist og de spilte også kvalifisering om opprykk til Eliteserien. Opprykk var nok et reelt mål for sesongen, men med ny trener og litt nye ansikter i troppen, har det altså gått vesentlig «tråere» hittil i år. 

KIL ligger på 11. plass på tabellen med 13 poeng på 13 kamper, mens Elverum ligger to plasser bak med 11 poeng. Med seier til Elverum på søndag, vil de altså passere KIL og være Hedmarks beste lag igjen.

nytt rødt kort

Søndagens hjemmekamp mot Åsane endte 0-0 og med et nytt rødt kort.

- Det var en kamp vi hadde forhåpninger om å vinne, Åsane er et lag vi står godt mot. Vi gjør en ok første omgang, og har bra tak på kampen. Så får vi en utvisning tidlig i 2. omgang, som gjør at det blir litt oppstykket for vår del. Jeg synes uansett vi er bedre enn Åsane, selv om vi ikke produserer all verdens med sjanser, men så får vi jo en gedigen sjanse på overtid med Jonas Enkerud. Det var bare uflaks at det ikke ble mål, men jeg synes vi alt i alt gjør en bra kamp, forteller  Fredrik Tervaniemi, keeper og markedssjef i Elverum fotball.

Dette er kanskje den type kamper dere «må» vinne for å slippe å ligge der nede utover i sesongen?

- Jeg tenker ikke slik, vi har hatt litt uflaks i noen kamper og vi har litt flaks med oss i andre kamper. Man får som man fortjener, det er ikke noe verre enn det, så jeg satser på at vi har «flaks» mot KIL, sier Tervaniemi.

- blir utrolig gøy

Søndag er det altså lokaloppgjør mot KIL og blir det en spesiell kamp ettersom det er lokaloppgjør?

- Spesiell vet jeg ikke, men det blir i alle fall utrolig gøy! Det blir moro å måle krefter med KIL og vi gleder oss som små unger på julaften.  Det betyr jo en del, det blir mye folk, og for oss er det klart at vi vil slå KIL. Elverum er jo en større by og litt bedre by, så vi skal gjøre alt vi kan for å slå de, sier Tervaniemi.

Tervaniemi ser på KIL som store favoritter på Gjemselund. 

- De er jo storfavoritter! De var i cupfinale i fjor og spilte kvalik for opprykk til Eliteserien, mens vi kom fra 2. divisjon. Det blir absolutt en tøff kamp, men det er også mulig å ta poeng, tror Tervaniemi.

KIL arrangerer årets Publikumskamp, det vil si gratis inngang for alle. 

- KIL har «fått» konseptet Publikumskamp fra oss, mens en av våre sponsorer, Sparebank 1 Østlandet, har satt opp gratis buss fra Elverum. Så da blir det både gratis inngang og transport, så du trenger ikke å bruke så mye som ei krone, smiler Tervaniemi.

layouni forsvinner til sommeren

Elverum har ei bra treningsuke bak seg, og de aller fleste er tilgjengelig for kampen på søndag.

- Marius Hagen må stå over grunnet det røde kortet, ellers er vel de aller fleste «på beina». Nå har vi sluppet midtukekamper også, så da blir det bare en kamp i uka. Nå ser det veldig bra ut og vi skal være godt forberedt til søndagens kamp, sier Tervaniemi.

Og da blir det seier mot KIL?

- Ja, det lover jeg alltid, ler Fredrik Tervaniemi. 

Onsdag kveld kom nyheten om at Amor Layouni er klar for Bodø/Glimt fra høstsesongen. Det er synd for Elverum, for Layouni har vært god og har en «x-faktor» som gjør det hele litt uforutsigbart for motstanderne. Uansett er Layouni med her og mot Start neste søndag.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no