17. nov
 
Årets cupeventyr er over for Elverum, tapte mot Vålerenga
Elverum gjorde seg på ingen måte bort i cupkampen mot Vålerenga, men tapte 1-0 og er ute av årets NM. Med litt «stang inn» kunne de fått med seg ekstraomganger, da Adnan Cirak brant en kjempesjanse rett før slutt. Men Vålerenga hadde også sine sjanser, og vant fortjent på Ullevaal.

Publisert: 10.aug.2017 20:32
Oppdatert: 10.aug.2017 22:10

Vålerenga stilte et toppet lag, mens Elverum hadde gjort noen bytter fra forrige seriekamp i OBOS-ligaen. Jonas Enkerud som har scoret i 2 kamper på rad, satt på benken. Det samme gjorde Igor Cukovic, som har spilt alle kamper han ikke har vært suspendert i. Og både Silas Songani og N'Daye som har vært gode for Elverum etter overgangen i sommer, var plassert på benken. Det er nok det tøffe programmet i OBOS-ligaen, som har gjort at trener Tore Fossum har tatt disse valgene. Inn for Enkerud kom Elmadhi Bellchen og for Cukovic fikk Håkon Rønes sjansen fra start, som kaptein. 

Kampen startet litt rolig de 10 første minuttene, uten at det var noen sjanser til noen av lagene. Elverum fikk dog kampens første corner, og la seg absolutt ikke bakpå fra start. 

Etter 18 minutter var det en situasjon hvor Remi Svindland gikk i bakken innenfor 16-meteren, men dommeren var godt plassert og vinket det hele videre. Adnan Cirak fikk avsluttet, men skuddet ble blokkert. Kampens første sjanse til bortelaget!

I det 22. minutt fikk Vålerenga corner, den ble slått på bakerste stolpe og der vant Enar Jääger en hodeduell med Erlend Eggen Persgård - og Jääger headet enkelt inn 1-0 til hjemmelaget.

Etter scoringen løftet Vålerenga seg, og etter 28 min var det nære på 2-0 - men Moa fikk ikke helt stokket beina og ballen gikk utenfor. Minuttet etterpå var Zahid nære på 2-0, men skuddet gikk like utenfor vinkelen. 

stolpe ut for elverum

Etter dette fyrverkeriet av noen sjanser fra hjemmelaget, roet det hele seg ned og Elverum kom mer med i kampen igjen. I det 42. minutt fikk Elverum frispark på rundt 30 meter, da Bellchen ble felt. Khattab slo et innøvd frispark og Cirak fikk avsluttet i stolpen! MEN: dommeren hadde ikke gitt signal til at frisparket kunne tas og «heldigvis» ble det stolpe ut.

Rett før pause hadde Vålerenga en kjempesjanse til å gå opp til 2-0, men Ibrahim bommet på ballen på målstreken omtrent! Dermed stod det 1-0 til pause, i en omgang Elverum startet positivt det første kvarteret. Resten av omgangen, og spesielt et kvarter etter scoringen, var Vålerenga det beste laget og ledet fortjent til pause. 

Vålerenga gikk rett i angrep i 2. omgang, og innbytter Bård Finne avsluttet - men keeper da Silva hadde få problemer med skuddet. Rett etterpå hadde Vålerenga et knallhardt skudd i stolpen, etter en retur på frispark! Vålerenga var klart best i starten av 2. omgang, Elverum hadde mer enn nok med å forsvare seg. 

Først etter 75 minutter kom Elverums første avslutning i 2. omgang, men innbyttet Songani's skudd gikk høyt over Adam Larsen Kwarasay i Vålerenga-målet. 

cirak med kjempesjanse

10 minutter før slutt fikk Adnan Cirak en kjempesjanse til å utligne, men den gode avslutningen strøk stolpen - keeper Larsen Kwarasay var helt utspilt! Elverums beste sjanse i kampen. 

Etter 86 minutter trodde «alle» at Erlend Eggen Persgård fikk straffe, men dommeren blåste for filming! Det så ut som ei klar straffe, men dommeren var ikke i tvil!

Dermed endte det med 1-0 til Vålerenga, og ingen kan vel si at det var ufortjent - men Elverum hadde en kjempesjanse de siste 10 minuttene ved Cirak og straffesituasjonen med Eggen Persgård. Men også Vålerenga hadde sine sjanser, og hjemmelaget gjorde vel det de «måtte» forå gå videre til kvartfinale. Elverum gjorde seg absolutt ikke bort, men med laguttaket viste de at kampen for å overleve i OBOS-ligaen er det aller viktigste for klubben.

Dermed endte årets cup-eventyr i 4. runde, som er det lengste Elverum har kommet i klubbens historie og de kan være stolte av innsatsen! Nå er det enda viktigere kamp på søndag, da serieleder Bodø/Glimt kommer på besøk til ny kamp i OBOS-ligaen. 

ElverumsRadioen sendte kampen live, Pål Erik Berntsen kommenterte. 

KAMPFAKTA: 

4. runde i NM

Vålerenga - Elverum fotball 1-0 (1-0).

Ullevaal stadion

Tilskuere: 2.284

MÅL: 1-0 Jääger (22)

Kort: Daniel Fredheim Holm, VIF (25), Peder Nersveen, Elverum (36), Marius Hagen, Elverum (71)

Elverum stilte med følgende lag:

Neydson Da Silva, Peder Nersveen - Goran Antonic - Håkon Rønes (kaptein) - Erlend Eggen Persgård, Remi Svindland (Enkerud fra 46) - Sabri Khattab (Ndiaye fra 82) - Marius Hagen, Sivert Solli - Adnan Cirak - Elmahdi Bellhcen (Songani fra 60).

På benken: Fredrik Tervaniemi, Igor Cukovic, Stian Simenstad, Jonas Enkerud, Farid Rahim, Silas Songani og Mouhamadou Ndiaye

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FANZONE: Strålende sol og fanzone utenfor Ullevaal (FOTO: Privat).
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no