19. nov
UAVGJORT: Elverum Håndball Herrer spilte uavgjort mot Chekhovskie Medvedi fra Russland søndag kveld. Etter to runder i Champions League ligger Elverum på sisteplass i pulja, med ett poeng.
 
Elverum Håndball Herrers store prestasjon
Elverum Håndball Herrer spilte søndag kveld mot russiske Chekhovskie Medvedi i Terningen Arena. Etter en pangstart fra Elverum ledet de halvveis i kampen.

Publisert: 03.okt.2016 00:11
Oppdatert: 03.okt.2016 00:11

Det gikk som det alltid pleier å gå for Elverum i Champions League. De går hardt ut, leder til pause og blir et såkalt «nesten-lag». Men bare nesten.

For ingen skal komme og si at Elverum Håndball Herrer søndag kveld ikke spilte en god kamp. For sjeldnere har vel Elverum gjort en bedre kamp. Som assistenttrener Raymond Hamar uttalte til ElverumsRadioen etter kampen:

- Vi i trenerteamet sa før kamp at om vi vinner denne kampen, så er dette den nest beste prestasjonen etter seieren mot Kadetten Schaffhausen. Dette ble nesten like bra, sa Raymond Hamar til radioen etter kampslutt.

Og det er vel også oppfatningen til de aller fleste tilskuerne som var og så på kampen. Flere som iElverum har snakket med, sier at dette var noe av det beste de har sett av Elverum Håndball Herrer.

Time-out

1. omgang startet med at Elverum ble liggende litt bakpå. Men etter noen minutter på bana, bestemte spillerne seg for å virkelig trå til. Elverum gikk i føringen, og ledet med tre mål da klokka tikket 30 minutter. Chekhovskie Medvedi ble tildelt ett straffekast, noe de satte i mål. Dermed stod det 13-11 til Elverum til pause.

2. omgang startet i et forrykende tempo hvor gjestene fra Russland vartet opp med meget godt spill. Noe som gjorde at de hentet inn forspranget og gikk i føringen. Men ved 17-17 så fulgte lagene hverandre helt inn til det gjenstod 32 sekunder av kampen.

Elverum er i angrep, og Michael Aplegren tar time-out. En time-out som skulle vise seg å bli viktig.

- Vi avtaler at Erik Toft skal avslutte, noe ha gjør og blir tatt. Vi får frikast men ballen er ikke lett å finne, derfor får vi veldig dårlig tid helt på slutten og Toft prøver på et skudd som ikke går inn, sier en skuffet Michael Apelgren rett etter kamp.

60 harde minutter er over, stillingen ble 28-28 og poengdeling er et faktum.

- Jeg er ganske skuffet nå. Selvfølgelig ville vi ha med begge poengene her i kveld, men det ville seg ikke. Jeg synes vi gjør en bra kamp, vi spiller godt og holder oss til avtalene. Så er det små marginer som avgjør i sluttsekundene, sier Michael Apelgren.

Surt

Apelgren er så stolt av spillerne men samtidig veldig skuffet.

- Vi viser hvor jevnt vi kan spille mot et så godt lag som Chekhovskie Medvedi. Det er syns vi ikke får seieren, men dette er veldig bra. Bare det å ta et poeng mot dette russiske laget, er en seier i seg sjøl, sier Michael Apelgren.

Det var Erik Toft som skulle avslutte i sluttsekundene, men ble tatt og fikk frikast.

- Det var nære på og jeg synes vi gjør en god kamp. Vi hadde muligheten på slutten, men den går dessverre ikke inn, sier Erik Toft og legger til:

- Vi gjør en god kamp i Terningen Arena søndag kveld. Det skal sies at Chekhovskie Medvedi ikke er et dårlig lag, så jeg synes vi skal være fornøyde. Det er surt at vi ikke får med begge poengene, men når jeg tenker etter så skal vi være veldig fornøyde med å stjele ett av poengene fra det russiske laget som har vært med lenge i Champions League, sier Erik Toft.

Elverum spiller bunnsolid i forsvar, og gjør lite feil bakover. Spesielt stod Petter Øverby i midtforsvaret en god kamp bakover. Han ble også kåret til banens beste spiller for Elverum.

Lite negativt

Trener Michael Apelgren har lite eller ingen ting å peke på som dårlig eller negativt i kampen mot Chekhovskie Medvedi.

- Det må i så fall bli at vi ikke vinner og får begge poengene. Ellers spiller vi en kjempegod kamp, avslutter Michael Apelgren.

 
Fakta
  • Elverum - Chekhovskie Medvedi 28-28 (13-11)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Petter Øverby (6), David Wattström, Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik (8), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (5), Erik Toft (3), Jonas Burud, Håkon Ekren (1), Tine Poklar (2), Josef Pujol (1)
  • Tilskuere: 1.829
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no