21. nov
TO POENG OG REVANSJE: Etter to sure tap mot ØIF Arendal forrige sesong, var oppgjørets time kommet onsdag kveld. Elverum bet fra seg og vant til slutt 28-26.
 
Elverum Håndball Herrer vinner en nervepirrende kamp
Onsdag kveld hadde Elverum Håndball Herrer sin første hjemmekamp for sesongen. Den bød på alt en god håndballkamp skal by på.

Publisert: 15.sep.2016 00.21
Oppdatert: 15.sep.2016 00.20

Spenning, action, gode og mindre gode avgjørelser og ikke minst en dose med temperament. Alt dette fikk 1.755 tilskuere servert da Elverum Håndball Herrer vant 28-26 over ØIF Arendal onsdag kveld.

På forhånd ble det knyttet stor spenning til om nyervervelsene kom til å gli inn i laget og forstå spillemønsteret. Det har de til gangs gjort, og Tine Poklar ble kåret til banens publikumsfavoritt.

Variabel 1. omgang

Etter å ha fulgt hverandre i vel sju minutter takket ØIF Arendal for følge, og ledet med fire mål etter 20 minutters spill. Derfra og ut omgangen så det veldig tungt ut for Elverum. Noe også Erik Toft erkjenner etter kampslutt.

- Vi var ikke veldig gode i 1. omgang. Men det endte heldigvis godt, og det var godt. Arendal er et godt lag, men det er vi også, sier Erik Toft.

Også Petter Øverby har litt og si om 1. omgang.

- Det var en tung omgang, vi spiller ikke opp mot vårt beste. Og for min del så var det varmt, trangt og godt tempo og trykk fra motspillerne. Men det var deilig da vi til slutt fikk seieren, sier Petter Øverby.

Viser styrke i 2. omgang

Spillerne viser i 2. omgang at de har mer å gå på enn de viste i første halvdel av kampen. Michael Apelgren trekker frem mentaliteten i laget, og ikke minst lagets største styrke.

- Vi henter oss veldig godt inn igjen i 2. omgang, og det er litt av vår styrke. Vi har mange vinnerskaller som trekker frem litt ekstra når det virkelig gjelder, sier Michael Apelgren.

Morten Nergaard og Josef Pujol får skryt av treneren, og forteller at det er slike spillere trenere blir glad for at de har i stallen.

- Josef Pujol hadde kanskje ikke dagen sin onsdag kveld, men allikevel så tar han ut alt og skaper målsjanser. Og i tillegg våkner Morten Nergaard opp i 2. omgang og vi får noen målvaktsredninger. De var veldig viktige, i tillegg til det Josef gjorde fremover. Å ha to slike spillere som tar ut maks og viser hva de er gode for, det er slike spillere som gjør oss trenere glade, smiler Apelgren.

Publikumsfavoritt

Tine Poklar har bare spilt to kamper i Elverum, mot Bækkelaget forrige uke og nå onsdag kveld mot ØIF Arendal. Han satte inn fem mål og var godt fornøyd med kampen.

- Jeg er fornøyd med kampen i dag. Det var viktig at vi fikk en seier i premieren hjemme i Terningen Arena. Det er nesten det viktigste, sier Tine Poklar og legger til:

- Det var kjempemorsomt at det kom så mange til Terningen Arena onsdag kveld. De lagde liv og lyd, jeg synes det var moro, sier Poklar.

Flere i Taigan sa til undertegnede at Poklar kom til å bli den nye publikumsfavoritten. Noe han også ble, for han ble kåret til kampens publikumsfavoritt.

Kolstad på søndag

Søndag førstkommende venter Kolstad i Terningen Arena. Sjøl om Kolstad på papiret skal være et lag som er lavere rangert enn ØIF Arendal, tør ikke Apelgren å ta lett på de.

- De har mange gode spillere, og har en god spillestil. Kolstad kan være vanskelige nok og spille mot, det er et lag som er tippet på øverste halvdel av tabellen. Så ingen må tro at det blir en lett kamp på søndag, avslutter Michael Apelgren.

 
Fakta
  • Kampfakta:
  • Elverum - ØIF Arendal 28-26 (13-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (1) (Målvakt), Petter Øverby (2), Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik (7), Nikolaj Mehl, André Lindboe (3), Erik Thorsteinsen Toft (7), Jonas Burud (1), Håkon Ekren, Tine Poklar (5), Josef Pujol (2)
  • 1.755 tilskuere
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no