20. nov
DRAMMEN: Elverum Håndball Herrer møter Drammen i kvartfinalen i sluttspillet.
 
Elverum Håndball Herrer valgte Drammen
Torsdag måtte Elverum Håndball Herrer som første laget velge motstander i sluttspillet. Valget falt på Drammen, etter en flertallsavgjørelse.

Publisert: 24.mar.2017 01.04
Oppdatert: 24.mar.2017 01.04

Elverum kunne velge mellom Drammen og Kolstad. Allerede onsdag valgte spillerne Drammen som motstander i sluttspillets kvartfinale.

- Valget ble gjennomført ved at spillergruppa fikk komme med sine synspunkter og hvilket lag de ville møte. De fleste ville møte Drammen, så da ble det en flertallsavgjørelse, sier Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

Valget var demokratisk og Apelgren forteller at det ikke er første gang at en motstander i sluttspillet blir avgjort på denne måten.

God statistikk

Når sluttspillet nå starter 29. mars med hjemmekamp i Terningen Arena, skal Elverum forsvare et seriegull og er regjerende sluttspillmestre. 

- Det som er det skumle er at når man gjennom en sesong har prestert bra, og vi går inn i sluttspillet så starter vi på nytt. Tanken på at vi skal forsvare sesongen i sluttspillet må bort, det eneste som er vesentlig nå er å levere der og da, sier Michael Apelgren.

Treneren har sammen med assistenttrener, Raymond Hamar, begynt å se på mulighetene for avansement.

- Vi har summert opp litt hva som har skjedd i løpet av uka, og det vil nok ta litt tid før vi får landet ting. Men når kampen er her 29. mars, da står vi klare for å slå Drammen, sier Michael Apelgren.

Elverum har slått Drammen i alle tre kampene de har møttes denne sesongen, to hjemme og en kamp i Drammenshallen. Derfor tror Apelgren at de har marginene på sin side.

- Når man snakker om gode muligheter, så har vi det. Vi har vunnet serien i år, så klart har vi gode muligheter. Men om vi tror at vi er bedre enn vi er, så blir det vanskelig, sier Michael Apelgren og legger til:

- Drammen har et godt lag og gode spillere. Samtidig har vi et godt lag sjøl og vi må ikke fokusere på hvor gode motstanderne er. Vi har en god sjøltillit og vi vet hva vi kan prestere på en håndballbane, sier Michael Apelgren.

Best av tre

Sluttspillkampene avgjøres med best av tre-serie. Det gjelder både kvartfinale, semifinale og finale. Første hinder i Elverum Håndball Herrers veg til et nytt sluttspillgull, som for øvrig vil bli laget sjette sluttspillgull på rad, er altså Drammen.

Kampene spilles slik at Elverum, siden de vant serien, alltid starter med hjemmebane. Så spilles en kamp nummer to, og skulle det stå 1-1 i kamper, vil Elverum få en tredje kamp hjemme i Terningen Arena.

Det må utropes en vinner i hver kamp, det vil si at uavgjort er ikke et sluttresultat. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort spilles ekstraomganger og eventuelt 7-meter-kast etter bestemmelsene etter bestemmelsene i § 10 i Kamp og konkurransereglementet.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no