20. nov
SEIER: Elverum Håndball Herrer vant 30-22 over Lillestrøm søndag kveld.
 
Elverum Håndball Herrer slo Lillestrøm i sesongens siste hjemmekamp i serien
Søndag kveld vant Elverum Håndball Herrer 30-22 over Lillestrøm i Terningen Arena. Kampen inneholdt det meste fra mål til røde kort.

Publisert: 20.mar.2017 01.38
Oppdatert: 20.mar.2017 14.23

I 1. omgang fulgte lagene hverandre tett, men Elverum hadde en ledelse til Vegard Bakken Øien måtte ut med skade. Håkon André Pettersen og Bakken Øien kolliderte mens Pettersen kom på en kontring.

Derfra til pause var det Lillestrøm som hadde taket på kampen og fikk en 12-13-ledelse til pause. Men så våknet Vegard Bakken Øien opp.

I 2. omgang skulle det gå hele 16 minutter og 44 sekunder før Lillestrøm satte ballen bak Bakken Øien i målet. Vegard stod som en vegg og reddet alle skuddene som kom mot han! I 2. omgang slapp han inn ni mål, mot sju i de 16 første minuttene av 1. omgang.

Alt i alt stod Vegard Bakken Øien en strålende kamp, noe Michael Apelgren var helt enig i.

- Det var veldig bra både forsvaret og Vegard, så det var veldig positivt, sier Michael Apelgren.

Vil vinne kampene de har igjen denne sesongen

Elverum har bare igjen én seriekamp før det er ei uke med kamppause før første kvartfinalekamp spilles i Terningen Arena 29. mars. Men Apelgren er klar på at de nå virkelig skal kjempe mot Halden, sjøl om det blir en tynn stall som drar til Remmenhallen onsdag.

- Vi vil vinne alle de kampene vi har igjen, så vi skal slå Halden på onsdag. Det er ikke noe spørsmål om hva vi skal onsdag, da skal vi vinne, sier Michael Apelgren.

Han var veldig fornøyd med kampen og hvordan det gikk søndag kveld.

- Jeg kan oppsummere kampen slik: Vi gjorde det vi skulle, vi vant. Også ble det som det ble når kampen var ferdig. Vi gjorde jobben vår og det var det vi behøvde, sier Michael Apelgren.

fire røde kort, med vilje

For det ble mange utvisninger (to minutter) under søndagens kamp. Noe som var litt tilfeldig, men samtidig ganske planlagt. Med 10 to-minuttere var det nok mange som lurte på hva som skjedde under kampen mot Lillestrøm. For det var ingen særlig røff eller hardhendt kamp, men det hele var nærmest planlagt på forhånd.

- Muligheten til dette dukket opp etter at vi hadde gjort det vi skulle, komme oss godt foran og avgjort kampen. Grunnen til at vi gjorde dette er for at sesongen avgjøres i sluttspillet og vi har vært i sluttspill tidligere hvor vi har slitt med utestengelser på grunn av røde kort. Da mente vi at når sjansen bød seg, så ville vi gjøre som vi gjorde, sier Michael Apelgren og legger til:

- Vi ville gjøre dette så «fint» som mulig og ikke skade noen, noe vi heller ikke gjør. Men jeg sitter ikke igjen med en god følelse rundt disse fire røde kortene, sier Michael Apelgren.

Så med andre ord, grunnen til at det ble fire røde kort under søndagens kamp var for å «vaske» eller «nulle ut» røde kort inn mot sluttspillet. Nå må Petter Øverby, Erik Toft, Kristian Bliznac og Tine Poklar stå over onsdagens kamp mot Halden.

Bakken Øien var het

Sjøl om det var mange som satt på tribuna etter at de fire røde kortene var utdelt, var det én som stod stødig i kampen. Det var Vegard Bakken Øien. Som tidligere nevnt, måtte Lillestrøm bruke hele 16 minutter og 44 sekunder før de satte ballen bak Vegard Bakken Øien i 2. omgang.

- Dette var moro det. Jeg traff skikkelig, så dette var gøy, sier Vegard Bakken Øien.

Han hadde i 1. omgang litt over 40 i redningsprosent, og han la på rundt 10 i 2. omgang. Motivasjonen til å stå bra er mulighetene han får.

- Jeg henter motivasjonen med at jeg får lov til å spille. Da skal jeg virkelig vise at jeg kan få det til, og det gjorde jeg i dag, sier Vegard Bakken Øien.

Nå gleder han seg til Halden på onsdag, og lover at hvis han får spilletid skal han vise samme takter som søndag kveld.

- Får jeg spille, skal jeg stå like godt som i kveld, avslutter Bakken Øien.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KONGE: Vegard Bakken Øien gjorde «rent bord» i målet for Elverum søndag kveld.
Fakta

       GRUNDIGligaen runde 21

  • Elverum - Lillestrøm 30-22 (12-13)
  • Elverums lag: Vegard Bakken Øien, Morten Nergaard (målvakter), Didrik Linderud (2), Torbjørn Fredriksen Eide (1), Petter Øverby (2), Aleksander Børresen (2), André Lindboe (6), Erik Toft (4), Jonas Burud (4), Tine Poklar (5), Kristian Bliznac, Josef Pujol (4)
  • Tilskuere: 1.144
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no