20. nov
UBESIERET: Elverum Håndball Herrer står ubeseiret så langt i GRUNDIGligaen denne sesongen. Onsdag kveld slo de FyllingenBergen 29-37 i Framohallen.
 
Elverum Håndball Herrer rundspilte FyllingenBergen
Onsdag kveld spilte Elverum Håndball Herrer 8. serierunde i GRUNDIGligaen 2016/2017. Rundens motstander var FyllingenBergen, og kampen ble spilt i Bergen.

Publisert: 09.nov.2016 23.03
Oppdatert: 09.nov.2016 23.03

Men det hjalp ikke hjemmelaget noe i det hele tatt. Elverum gikk ut og ledet store deler av kampen, sjøl med en del tekniske feil i første del av 1. omgang. Til pause stod det 16-19 og Elverum vant til slutt 29-37 etter en meget god start på 2. omgang.

Med det, så står Elverum ubeseiret og full pott etter snart halvspilt sesong.

La grunnlaget i 1. omgang

Elverum la virkelig grunnlaget i 1. omgang. På forhånd hadde trener Michael Apelgren advart mot Fyllingens sju mot seks-spill. Og at forsvaret måtte bevege seg ganske mye.

- Forsvaret må få føttene i gang, uttalte Apelgren til iElverum onsdag morgen.

Noe de også gjorde. I første halvdel av 1. omgang så lykkes FyllingenBergen med sitt sju mot seks-spill, og får noen enkle mål grunnet feilpasninger og slurv fra Elverum. Men, så setter gutta fra skogen opp tempoet, tetter igjen bakover samtidig som Morten Nergaard redder og scorer, så er Elverum foran med tre til pause.

En eventyrlig start på 2. omgang

2. omgang starter i et forrykende tempo anført av Elverum. Lagmoralen og viljen er det ikke noe å si på hos spillerne i Elverum, det beviser de i 2. omgang da de bare reiser fra FyllingenBergen. De gule og blå står tilbake og lurer på hva som skjedde de første 10 minuttene av 2. omgang.

- Vi var veldig gode i dag. Jeg synes det er så moro og se spillerne gjør en så god kamp, og vi får til alt vi prøver på. Nei, vi gjorde en veldig god kamp, sier Michael Apelgren.

Svensken går så langt som å si at det var en kanonmatch fra Elverum og at de gjorde nesten alt etter boka.

- Det var en kanonmatch fra vår side. Vi gjør en utrulig god kamp og vi viser at det vi gjør er bra. Det er mange lag som har kommet hit til Framohallen og tapt, men vi løser det meste i dag, sier Michael Apelgren.

Han skryter veldig av spillerne, og spesielt prestasjonene i 2. omgang.

- 2. omgang gjør vi det veldig bra. Jeg synes vi får til det vi hadde avtalt i forsvar, nemlig å flytte på beina og få en god flyt i forsvaret. Vi gjør rett og slett en kjempegod kamp. Spillerne sliter som dyr i dag, og jobber veldig godt i forsvar. I tillegg scorer Morten Nergaard noen mål også, så dette var veldig bra smiler Michael Apelgren.

- Vi viser styrke

Elverumtreneren tenker litt tilbake på kampen, og kan ikke si noe annet enn at Elverum presterte godt, mot et lag som er gode på hjemlig parkett.

- Det finnes noen saker og se på, hvor vi kan pirke litt. Men når vi ser på at Haslum og Arendal har tapt her i Bergen for dette laget, og vi kommer hit og vinner konfortabelt. Det viser en enorm styrke og hva vi er gode for, sier en stolt Michael Apelgren.

En periode ledet Elverum med 12 mål, og Apelgren kan ikke noe annet enn å gjenta seg sjøl; «Elverum gjør en veldig god kamp og jeg er ganske stolt over gutta».

Lørdag venter La Rioja

Nå er det ingen kjære mor for Elverum, som har et ganske tett og tøft kampprogram før jul. Lørdag er det returoppgjør mot La Rioja, i Spania. Det blir en helt annen kamp, og mye hardere duell om poengene.

- Det blir nok vanskeligere ja, men vi går inn i kampen for å vinne. Vi spiller aldri kamper for å tape, så vi skal gi vårt, sier Michael Apelgren mens Morten Nergaard legger til:

- De har spillere som er bedre på alle posisjoner, og de har et stjernelag. Men vi skal gi alt vi, avslutter Morten Nergaard.

 
Fakta
  • FyllingenBergen - Elverum 29-37 (16-19)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (5), Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud, Torbjørn Fredriksen Eide, Petter Øverby (7), David Wattström, Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (4), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (6), Erik Toft (4), Jonas Burud (2), Håkon Ekren (1), Tine Poklar (4), Josef Pujol (1)
  • Tilskuere: Cirka 300
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no