21. nov
SEIER: Elverum Håndball Herrer vinner 21-27 over St. Hallvard onsdag kveld.
 
Elverum Håndball Herrer med en seier med bismak
Elverum Håndball Herrer spilte onsdag kveld kamp mot St. Hallvard fra Lier i Drammen. Kampen endte med elverumseier, 21-27.

Publisert: 12.okt.2016 21.29
Oppdatert: 12.okt.2016 21.29

Det begynte tungt for Elverum, som bommet på 100 prosents-sjanser og fikk kontringer i mot seg. Elverumtrener, Michael Apelgren, sa på forhånd at St. Hallvard er et kontringssterkt lag som vil mye i angrep. Det ble Elverum skadelidende under i 1. omgang.

Etter å ha brukt mange krefter på å hente seg inn igjen etter å ha ligget under med et par mål, så gikk Elverum til pause med en knapp ledelse 10-11.

2. omgang startet nærmest slik som 1. omgang sluttet, med et mer skjerpet Elverum. De tok raskt føringen i 2. omgang og fikk stadig flere måls forsprang på laget fra Drammen.

Apelgren er glad for å vinne kampen, men det er en seier med bismak.

Skadet

- Starten på kampen blir litt rotete for vår del. Forutsetningene lå der og da blir det som det blir, at vi slipper oss litt ned, sier Michael Apelgren og legger til:

- I 1. omgang sliter vi en del og det er ganske vanskelig for oss. Også er det slik at vi ikke helt visste hvor linjene gikk og hva vi fikk og ikke fikk lov til, sier Apelgren.

Han dro hjem til Elverum med to poeng i bagen, men også en skadet spiller. For halvveis ut i 2. omgang tråkker Petter Øverby kraftig over, og blir båret ut av banen.

- Seieren i kveld er god, men det kommer også en bismak etter kampen. Før kampen var vi så og si skadefrie, men med skaden til Petter så blir vi ikke det. Det er alltid trist og dumt med skader, og denne skaden kommer ikke akkurat beleilig, sier Michael Apelgren.

Ut i fra bilder som ble tatt i hallen, skal Peter ha trådd kraftig over. Foten var så og si i 90 graders vinkel ut fra resten av beinet, så at han har trådd kraftig over er det ingen tvil om.

Spiller mest trolig ikke mot tatran presov

Overtråkket til Petter Øverby gjør at han mest trolig ikke spiler mot Tatran Presov i Slovakia lørdag ettermiddag.

- Han skal ta røntgen av foten mandag morgen, og vises det ikke noe brudd så er det bra. Men jeg kan nesten med sikkerhet si at han ikke spiller mot Presov lørdag, sier Michael Apelgren.

Han innrømmer at de fleste tankene svirrer rundt Petter Øverbys skade.

- Det blir veldig tungt å ikke ha med Petter, om det blir så han må stå over. Vi må se hvordan vi da løser spillerkabalen, sier den svenske treneren.

Men én som skal spille mot Tatran Presov, det er Jonas Burud.

- Jeg kunne spilt mot St. Hallvard også jeg, men vi valgte å la bene få hvile. Derfor så skal jeg være med til Slovakia og er spilleklar mot Presov lørdag, sier Jonas Burud.

Ukonsentrerte

Keeper og kaptein, Morten Nergaard, sier at mangelen på konsentrasjon kan være grunnen til den dårlige perioden som Elverum hadde i 1. omgang.

- Vi spiller veldig dårlig, det er masse lette feil og St. Hallvard får kontret inn noen lette mål. Dette er bare mangel på konsentrasjon, sier Morten Nergaard.

En ting som er positivt er at Elverum snur i 2. omgang og flere av spillerne får hvile seg litt.

- Vi kommer opp i åtte måls ledelse og kontrollerer kampen ut etter at vi tar oss sammen i 2. omgang. Mange spillere får også hvile seg litt også denne kampen, sier Nergaard.

- Vi er ikke favoritter i Europa

Kapteinen ser nytten i å vinne mot St. Hallvard, for på lørdag kommer det nok en tøff kamp i Champions League. Og Nergaard er klinkende klar i sin tale.

- Vi er ikke verdensmestere sjøl om vi slo Montpellier hjemme. Og vi er overhodet ikke favoritter i Europa og det er fortsatt Tatran Presov som er favoritter i kampen mot oss, sier Nergaard og legger til:

- Men skal vi ha den minste sjans og håp om avansement fra gruppespillet, så må vi slå Tatran Presov på bortebane i helga, avslutter Nergaard.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SKADET: Her ligger Petter Øverby nede for telling mens Aleksander Børresen (#7) og fysioterapøyt, Guri Midtsunstad, assisterer Øverby.
Fakta
  • St. Hallvard - Elverum 21-27 (10-11)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (5), Torbjørn Fredriksen Eide, Petter Øverby (1), David Wattström (1), Aleksander Børresen (3), Tamas Ivancsik (2), Nikolaj Mehl (4), Jørgen Jansrud (1), André Lindboe (3), Håkon Ekren (3), Tine Poklar, Josef Pujol (1)
  • Tilskuere: 260
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no