17. nov
NY SPILLER: Josef Pujol ble mandag ettermiddag presentert som ny playmaker og midtback for Elverum. Han får nummer 70, som markerer 70-årsjubileet til Elverum Håndball Herrer.
 
Elverum Håndball Herrer har hentet inn forsterkning
Mandag kunne Elverum Håndball Herrer avsløre at de har fått signaturen til svenske Josef Pujol. Han ble presentert på pressekonferansen klubben hadde på AMFI mandag ettermiddag.

Publisert: 28.jun.2016 01:27
Oppdatert: 28.jun.2016 01:26

Nils Kristian Myhre som sitter i sportslig utvalg sammen med Bjørnar Myhren, viste stolt frem den nye mictbacken. Josef Pujol er spansksvensk og har spilt i blant annet Hammarby. Det er fra Hammarby han nå kommer til Elverum.

På pressekonferansen kom det frem at svensken hadde skreket så høyt at kjæresten hans hadde lurt på om noe var galt. Ingen ting var galt, han ble bare mer og mer sikker på at Elverum var rett klubb for han. Grunnen til at han skrek, var at Elverum Håndball Herrer hadde gått direkte til gruppespillet i Champions League.

Flere klubber var interessert

Josef Pujol er en ganske meritert spiller. Sjøl om han bare er 24 år gammel, har han allerede rukket å bli U21-verdensmester med Sverige. Han ble kåret til årets playmaker i den svenske ligaen, og nå er han elverumspiller.

Han er klar på at han hadde flere klubber som var interessert i han, men når han valgte Elverum var det mye fordi han ser frem mot spill i Champions League og at han tror EHH er en klubb han kan utvikle seg i.

- Jeg tror det er et bra miljø i klubben og at jeg kan utvikle meg. Jeg tror Elverum kan være med på å gjøre så jeg tar det neste steget i karrieren min, sier Josef Pujol om klubbvalget.

Har vært i Elverum før

Under pressekonferansen ble det kjent at Pujol har vært i Elverum og Terningen Arena før. For noen år siden var han med Hammarby, hans tidligere klubb, i en cup hvor han fikk spille. Så han er ikke helt ny i byen. Men han tror det kommer til å bli en liten omveltningen fra det store bylivet i Stockholm til den lille byen Elverum.

- Men jeg tror det skal gå ganske bra, sa Pujol under pressekonferansen.

Josef Pujol er playmaker med stor P. Han setter medspillerne foran seg sjøl, og tenker hele tiden på hvordan han skal spille opp medspillerne.

- Jeg forsøker å være en klok og tenkende spillere. Jeg prøver å sette både mine lagkamerater og meg sjøl i gode posisjoner og gode sjanser som gjør at vi scorer mål, sier Josef Pujol, som skal erstatte Steffen Stegavik på bana.

Ser lyst på fremtiden

Svensken har sine tanker om hvordan Elverum skal gjøre det denne sesongen, og han har gode mål.

- Jeg håper at vi får en god trekning og at vi får god men lett motstand i Champions League. Trekningen er viktig, for klarer vi å utfordre alle lagene i gruppa, så kan det hende vi kan ta like mange, om ikke flere poeng enn i fjor, sier Pujol.

Han tror også på serien, cupen og sluttspillet. Han mener det er viktig å få gode resultater i sluttspillet. Han gleder seg nå til å få komme til Elverum for å spille kamper. Han kommer til Elverum rundt den 21. juli for å være med å trene sammen med laget.

En spiller av godt kaliber

Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg er godt fornøyd med signeringen, og ser frem til å få se Pujol i spill.

- Det var ikke vanskelig å få med seg Josef. Han var ganske klar på at han ville spille Champions League, og han hadde nok kommet til Elverum uansett om det ikke hadde blitt gruppespill i CL. Men nå når det ble det, så var det ikke tvil hvilken klubb han skulle spille for, sier Nils Kristian Myhre.

Han kan fortelle at Josef Pujol nå går inn i en playmakerrolle og erstatter Steffen Stegavik. De jobber fortsatt med en erstatter for Luka Mitrovic, men har ingenting å komme med uten at de allerede har gode spillere på den posisjonen.

- Vi har både Erik Toft og Jørgen Jansrud på venstre bakspiller-posisjon. Men vi ser fortsatt etter en erstatter for Luka, sier Myhre.

Josef Pujol har skrevet en ettårskontrakt med Elverum Håndball Herrer.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no