17. nov
FORBEREDER NY SESONG: Michael Apelgren og resten av teamet rundt Elverum Håndball Herrer jobber nå frem mot ny sesong.
 
Elverum Håndball Herrer forbereder seg til neste sesong
Det er ennå en god stund til serieåpningen 30. august, men allerede nå legges grunnlaget for kommende sesong. Både når det gjelder spillersigneringer, men også trening.

Publisert: 16.jun.2016 00:31
Oppdatert: 16.jun.2016 00:32

Håndballsesongen er godt over for denne gang, men Elverum Håndball Herrer ligger ikke på latsia. Det kan trener for Elverum Håndball Herrer, Michael Apelgren, skrive under på.

- Vi har hatt en liten pause før vi startet opp igjen treningene i Terningen Arena i begynnelsen av juni, men vi må slappe av litt også. Det er viktig å nye litt av det vi har oppnådd også, sier Michael Apelgren.

Planleggingen av kommende sesong er for fult i gang. Treningene er som de skal, og nå planlegges også forsesongen. Akkurat nå er det klart at det blir turnering på Tynset, i år som de to foregående årene.

Nye spillere

I tillegg jobbes det med å få en komplett spillerstall. Der kan Michael Apelgren fortelle at han har noen interessante navn på blokka, men han vil ikke ut med disse.

- Jeg kan bekrefte at vi har noen interessente spillere på blokka, men jeg vil ikke ut med noen navn. Men det er gode spillere, sier Michael Apelgren.

Samtidig vil han ikke forhaste seg. Han tenker først og fremst på egne unge spillertalenter.

- Vi vil ikke verve nye spillere som kan stå litt i veien for våre talenter, sier Apelgren.

Han forteller at de spillerne som han nå har sett på, skal gjøre laget godt.

- De må jo vise at de er dykte spillere, men vi får ikke spillere helt i verdensklassen, sier Michael Apelgren og legger til:

- Vi forhaster oss ikke. For kjennes det ikke riktig, så sjanser vi ikke på å få en underskrift. Vi har jo gode spillere i klubben i dag. En ny spiller vil være en spiller som tilfører laget noe, akkurat sånn som Luka Mitrovic. Vi vil ikke hente noen spillere som vil stå i veien for våre dykte spillere, sier Apelgren.

Spillerutvikling

Etter at Kalle Björkman legger håndballskoene på hylla, baner det veg for Didrik Linderud. Noe svensken tror er bra.

- Det fortjener Didrik virkelig. Han står på hele vegen og gjør det veldig bra. Det var kjempemoro at han fikk den reisen i Champions League som han gjorde. Han startet jo på banen i kampen mot Metalurg borte. Mye av det glemmes nok når han ikke fikk spille så mye i vårsesongen, men han er virkelig en spennende spiller, sier Michael Apelgren.

Nå som tiden går og det for hver dag nærmer seg seriestart, skal det spilles flere turneringer før sesongen virkelig starer. Og da er turneringen på Tynset et lyspunkt for Elverum Håndball Herrer.

- Vi skal til Tynset. De har tatt godt i mot oss, og vi har trivdes veldig godt der oppe. Vi har også fått gode kamper og lag å spille mot. Det nye i år er at de legger turneringen en uke senere enn den var i fjor. Vi håper på mindre skader i turneringen i år, enn i fjor, sier Apelgren.

Champions League

24. juni er en magisk dato i håndballverden. Da trekkes nemlig årets Champions League. Når Michael Apelgren tenker tilbake på Champions League-deltakelsen til Elverum, blir han nesten litt rørt.

- Den 24. juni blir det veldig spennende. Vi sitter og regner og ser opp mot alle de andre lagene. Kanskje har vi muligheter til å komme med direkte uten å måtte kvalifisere oss, og det er litt sånn på håret, sier Michael Apelgren.

Han sier at Champions League ga klubben ganske mye, både sportslig og økonomisk. På den økonomiske siden gikk Elverum Håndball Herrer rundt 300.000 kroner i pluss. Noe som man ikke hadde regnet med på forhånd, fordi spill i Champions League er dyrt.

Reisen EHH fikk i Champions League vil ikke Michael Apelgren være foruten.

- Det var en helt fantastisk opplevelse. Den store spenningen ligger jo i det sportslige, men bare å få møte store lag i Europa gjør noe med en. Og at vi tok sju poeng var bare helt utrolig, sier Apelgren og legger til:

- Men vi kunne tatt flere poeng. Det var mange kamper vi tapte med ett mål med litt rotete spill mot slutten av kampen. I Ukraina blir vi bortdømt, og hadde seieren noen minutter før slutt. Men det er heftig at vi har vært med, sier Michael Apelgren.

Deltakelsen i Champions League har gitt Elverum Håndball Herrer respekt i håndballmiljøet, spesielt i Norge. Larvik har blitt nevnt mange ganger, og de er veldig gode.

- Men nå nevnes Elverum i samme sammenheng som Larvik. Vi er ikke like gode som Larvik, men vi har hevdet oss i Europa, noe som ikke har gått upåaktet hen i det norske håndballmiljøet, sier Michael Apelgren.

Frem mot sesongstart

Strategien til Elverum Håndball Herrer nå, er å se hva som skjer 24. juni i trekningen av Champions League. Som nevnt tidligere, ser Elverum seg rundt etter nye spillere. Og Apelgren kan avsløre at de beste spillerne vil komme til Elverum, om laget går direkte til Champions League.

- Vi har fortsatt en del jobb å gjøre frem mot sesongstart. Helst ville vi vært ferdige nå, men med trekningen 24. juni har gjort at prosessen rundt spillerkjøp har dratt litt ut. Går vi direkte til Champions League, vil vi kunne få spillere av høyere klasse. Signerer vi noen nå, vil vi kanskje gå glipp av enda flinkere og mer gode spillere om vi går til Champions League, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no