12. nov
CUPFINALEKLARE: Elverum Håndball Herrer slo Kolstad 28-20 i semifinalen i cupen onsdag kveld.
 
Elverum Håndball Herrer er i cupfinalen
Elverum Håndball Herrer slo Kolstad 28-20 i semifinalen onsdag kveld. Det gjør sitt til at klubben igjen er i cupfinalen, som i år er flyttet tilbake til Oslo Spektrum etter ett år i Nadderud Arena.

Publisert: 17.nov.2016 00:39
Oppdatert: 17.nov.2016 00:38

Elverum hadde full kontroll gjennom hele kampen, og trener Michael Apelgren var aldri nervøs eller redd for at seieren og finaleplassen skulle ryke.

Elverum og Kolstad startet begge i et forrykende tempo, og målene satt løst de første fem minuttene, men så bestemte Elverum seg for å tette igjen bakover. Forsvarsspillet er noe av det beste vi har sett hittil i sesongen, og med en heltent Morten Nergaard bak i målet slapp Elverum inn bare åtte baller i 1. omgang.

2. omgang startet der Elverum slapp til pause, og for hvert minutt ble det mer og mer klart at Elverum ville vinne denne kampen. De ga seg ikke før de hadde en åttemåls-seier, og den smakte godt.

- Nå har vi nådd målet vårt, nemlig å ta oss til cupfinalen. Jeg føler vi har kontroll på kampen hele kampen, og det er som de aller fleste kampene mot Kolstad ender, at de ikke har sjans i det hele tatt, sier kaptein og keeper, Morten Nergaard.

- Noen ganger lugger det

Han var ganske rolig både før og under kampen, og han var ganske sikker på at Elverum skulle slå Kolstad i onsdagens oppgjør. Slik gikk det også, men han erkjenner at det er vanskelig å spille opp mot hundre prosent gjennom hele kampen.

- Vi spiller ganske solid gjennom hele kampen synes jeg, vi sliter litt fremover noen ganger i kampen. Men vi kan ikke forvente at vi spiller opp mot hundre prosent gjennom en hel kamp, og kampen i dag var bunnsolid, smiler Morten Nergaard.

Nå ser han frem mot romjula og cupfinalen. På tidspunktet som intervjuet ble gjort, var det ikke klart at det er Haslum vi skal møte i cupfinalen. Men uansett går Elverum Håndball Herrer for cupgullet.

- Vi håper det blir en liten invasjon fra Elverum og at vi får full støtte fra tribunen. Så skal vi gjøre vårt på bana for å ta det gullet, sier Morten Nergaard.

Nergaard kan fortelle at det er morsomt å spille håndball om dagen, og at maskineriet går ganske så smurt.

Endelig

Det var ikke bare Morten Nergaard som var fornøyd etter kampen mot Kolstad onsdag kveld, men også trener Michael Apelgren. Han har sagt både til Taigan og iElverum at han skal ta Elverum til cupfinalen i år. Nå har han gjort det, men han kommer med en liten pekefinger.

- Vi sa at vi skulle til cupfinalen, men et sted så vil jeg som svenske få bort det fokuset på at vi er fornøyde med å være i cupfinalen. Nå skal vi ta gull, smiler Michael Apelgren.

Svensken trekker frem at det er mange som har mast om at Elverum må ta seg til cupfinalen, nå har han gjort det og det neste målet er å ta sesongens første gull.

Utrulig godt forsvar

Elverum Håndball Herrer har kanskje fått det beste forsvaret i Norge for tiden. De spiller godt bakover, og det er et ganske godt sammensveiset forsvar. Ikke bare går spillerne ut og støter, men hele forsvaret beveger seg smidig og «glir» lett med ballen. En styrke Elverum har vist etter at de spilte borte mot FyllingenBergen tidligere i november.

- Vi har hatt et veldig godt forsvar i tillegg til at vi har en veldig god Morten Nergaard som er ganske het om dagen. Det gjør at vi ikke er så presset på å sette hver sjanse, men at vi kan ha tryggheten i forsvaret og Morten Nergaard. Vi skal sette sjansene våre, men om vi er uheldige og ikke gjør det så kan vi se tilbake til forsvaret og gjøre en ekstra god jobb der, sier Michael Apelgren.

Og nettopp forsvaret satt som et skudd mot Kolstad. Kolstadspillerne lette veldig etter åpninger i forsvaret, og spesielt i 1. omgang var forsvaret og Morten Nergaard som en levende vegg. Kolstad brukte mange angrep der de fikk passivt, eller fare for passivt spill. Som regel endte avslutningen enten i blokk eller redning av Morten Nergaard. Noen skudd gikk også utenfor mål.

Planlagt lenge

Det å skulle gå til cupfinale i år, har vært planlagt lenge. Og planleggingen går helt tilbake til sommerferien.

- Vi satt rundt et bord i Trysil og der sa vi at et av målene for sesongen er å gå til cupfinale og vinne gull. Nå har vi nådd et av de målene, nå skal vi gå får gullet, sier Michael Apelgren.

Han og de andre spillerne jublet og viste tydelig glede over å ha gått til cupfinalen i romjula. Den spilles i Oslo Spektrum 29. desember klokka 18.30, i følge handball.no.

Ønsket seg Arendal

Elverumtreneren hadde helst sett å møte ØIF Arendal i cupfinalen. Men slik ble det ikke. For Haslum vant 26-20 over ØIF Arendal i den andre semifinalen onsdag kveld.

- Sånn sportslig sett spiller det ingen rolle hvem vi hadde møtt i finalen. Men ser vi på publikumshensyn og hvem som hadde skapt mest liv og røre, så ville jeg møtt Arendal, sier Michael Apelgren.

HC Metalurg

Nå skal elverumspillerne feire frem til neste trening, da går fokuset over på hjemmekampen mot HC Metalurg fra Makedonia. Og den kampen skal vinnes.

- Vi skal revansjere det sure ett-målstapet mot Metalurg i Skopje. Men nå skal vi nyte denne kampen her og få med oss selvtilliten inn i kampen mot Metalurg på søndag, avslutter Michael Aplegren, trener for Elverum Håndball Herrer.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LEVENDE VEGG: Morten Nergaard viser nok en gang at han er en av Norges beste keepere.
Fakta
  • Semifinale cupen
  • Elverum - Kolstad 28-20 (12-8)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (2) (målvakt), Didrik Linderud (1), Torbjørn Fredriksen Eide, Petter Øverby (2), David Wattström (1), Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik (8), Nikolaj Mehl, André Lindboe (4), Erik Toft (1), Jonas Burud (3), Håkon Ekren (1), Tine Poklar (5), Josef Pujol (2)
  • Tilskuere: 1.824
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no