12. nov
 
Elverum håndball damer med ny seier
Damelaget til Elverum håndball gjør det godt i tredjedivisjon. Lørdag ettermiddag slo de Gjøvik HK2 med sifrene 20-18 i Terningen Arena. Nå øyner de muligheten for spill i andre divisjon neste sesong.

Publisert: 02.apr.2016 18:58
Oppdatert: 02.apr.2016 18:58

Kampen mot Gjøvik gikk nærmest som forventent, det ble en seier.

- Resultatet ble som forventent. Gjøvik er et godt lag med veldig unge jenter. Mange av de har erfaring med elitespill i regionen. Og noen trener med de som spiller i første divisjon, sier trener Stein Johannesen.

Med to nye poeng for håndballjentene, trenger bare ett poeng til for å kunne gå inn i sommerferien som serieledere. Og da kan de rykke opp i andre divisjon.

Spennende innspurt

Hele sesongen har vært spennende, men det koker nå i damenes K3.

- Ja, hele sesongen har vært spennende. Det er en tett serie, og det er iallfall fire lag som er gode. Vanligvis er det et eller to lag som er gode, men denne sesongen er det hele fire lag som ligger i toppen, og der er det jevnt, sier Stein Johannesen.

Nivåforskjellen er stor fra de fire beste til de lagene som er nedover på tabellen. Johannesen mener at Elverum har sløst bort noen poeng.

- Mange kamper kan man tape, men vi har surret bort fire poeng. Det har gjort det hele litt mer spennende. Vi ledet en periode med sju, åtte poeng. Nå ligger vi fire poeng foran lag nummer to på tabellen, sier Johannesen.

Må ha ett poeng til

Elverum Damer K3 må ha ett poeng på to kamper for å kunne smykke seg som seriemestere i K3, eller tredje divisjon. Det skulle gå.

- Man måler ikke realisme i prosent, men vi skal kunne ta ett poeng til på de to siste kampene vi har igjen i sesongen, sier Johannesen og legger til:

- Vi har igjen Toten på hjemmebane i siste serierunde, der skal vi iallfall kunne ta ett poeng, sier treneren.

Mulig opprykk

Forutsatt hvordan det blir i første og andre divisjon blir det opprykk. Det kan bli et direkte opprykk eller så må Elverum håndball damer ut i kvalikk. Det får de vite når serien er ferdigspilt og hvordan det gjøres i første og andre divisjon.

- Om vi skal ut i kvalikk eller ikke, så blir det spennende å se hvordan det egentlig blir. For det kan bli et direkte opprykk til andre divisjon, eller så må vi ut i kvalikk. Men det kommer an på hvordan de gjør opp første og andre divisjon, sier Stein Johannesen.

Prosjekt damehåndball

I 2013 ble det startet et prosjekt i Elverum om å få til et damelag i håndballen. Herrene har vært overlegne på både satsning og resultater. Men skal vi tro Johannesen, er ikke damene noe dårligere.

- Det jeg er mest stolt og fornøyd med er dette prosjektet. Dette startet for to år og åtte måneder siden. Et prosjekt for å fremme damehåndballen i Elverum. I 2013 var det jo ikke noe, og nå leder vi tabellen, det må vi være fornøyd med, sier Stein Johannesen, trener for Elverum damer K3.

De fikk nærmest låne en plass i fjerde divisjon, rykket direkte opp i tredje divisjon og har nå stø kurs mot andre divisjon. Det lover godt for håndballen i Norges håndballby nummer en!

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no