14. nov
ELVERUM ENKELT VIDERE: Elverum slo Flisa 6-0 på SolørRadioen Arena og er videre til 2. runde i cupen.
 
Elverum gikk enkelt videre mot Flisa i cupen
Etter at Elverum gikk opp i ledelsen på straffe ved Amor Layouni etter 25 minutter, var det aldri noen tvil om hvem som skulle gå videre i cupen.

Publisert: 26.apr.2017 20:58
Oppdatert: 27.apr.2017 10:27

Flisa hadde mest ball og yppet seg de første 20 minuttene av 1. omgang, men etter at Robin Hjelmeseth ble felt og Elverum fikk straffe, ble litt av spenningen i kampen borte. Amor Layouni satte straffen sikkert i mål, og Flisas unge keeper Andreas Smedplass ble lurt feil vei. 

Bare 5 minutter etterpå gikk Elverum opp 0-2 ved Marius Hagen, som satt ballen i mål med skuldra etter corner. Flisa hadde en mulighet på en god kontring etter 34 minutter, men avslutningen fra Simen Stølen, ble klarert til corner. 

Rett før pause var Amor Layouni på farten igjen, han var veldig frisk og god i 1. omgang. Det gode skuddet til Layouni klarte ikke Andreas Smedplass å få slått vekk, og Adnan Cirak var selvfølgelig på rett plass på returen og satte inn 0-3. Det ble også pauseresultatet, og etter spill og sjanser var det helt greit. Flisas mulighet til å få en spennende kamp, ble egentlig borte allerede ved straffescoringen, som forøvrig så helt riktig ut.

3 scoringer i hver omgang

Det skulle komme 3 scoringer i 2. omgang også, og Elverum stod for alle. Fram til det 70. minutt, var det mest bytter fra begge lag, men da var Adnan Cirak frampå igjen og satte inn 0-4 og sitt 2. mål for kvelden. Det ene byttet viste at Elverum var profesjonelle gjennom hele kampen. På ledelsen 0-4 fikk ikke dommeren med seg at det var markert for bytte, og satte igang kampen igjen - til Elverums-spillerne store fortvilelse og forbannelse! 

Kampen eneste gule kort kom etter drøye 70 minutter, da Flisa kaptein Bjørn Erik Krogh Gerson avverget en kontring ureglementert. Kampen ellers var «finspilt», selv om det var enkelte harde dueller. 

Gjøvik-gutten Stian Simenstad fikk også sine første offisielle minutter for Elverum etter skade, da han kom innpå for Erlend Persgård etter 66 minutter. Simenstad skulle vise seg fram senere i kampen, med et herlig presist innlegg til 2-måls scorer Adnan Cirak, som satte inn sitt 3. mål og Elverum var oppe i 0-5 etter 84 minutter. 

0-6 kom på overtid, da Elmadhi Bellchen skapte et brudd og kom alene med Smedplass.

- ble som vi håpte

Elverums trener Tore Fossum, var fornøyd etter kampen.

- Det var dette vi ønsket, at vi skulle få en lett reise i 1. runde. Jeg er veldig fornøyd med gutta, de er veldig profesjonelle i dag. Og jeg er veldig fornøyd med at vi scorer 6 mål! Vi slipper vel knapt til Flisa på noen sjanser i det hele tatt, så dette var solid og bra gjennomført, smiler Fossum.

Etter at Elverum gikk opp i 0-1 på straffe etter 25 minutter, var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. 

- Vi må jo regne med at motstanderen har ballen, men jeg synes vi tok oss greit av det som kom. Det var også noen dødballer som kunne blitt farlig, men jeg synes ikke det ble denne gangen. Etter at Flisa hadde løpt fra seg, så tok over styringa helt på kampen, sier Fossum.

- Det viktigste for oss i dag, var at vi gikk videre i cupen og at vi fikk i gang de fleste i stallen vår. Simenstad kom inn og er på full fart, Layouni fikk starte en kamp også. I tillegg har Shadi Ali og Farid Rahim spilt lite før i dag, og Bellchen fikk noen minutter, forteller Fossum.

Noen ønskemotstander i 2. runde har ikke Fossum.

-  Det er helt umulig å si hva NFF tenker når de kommer med oppsettet, det blir vel et lokalt lag igjen. Brumunddal er videre, og Nybergsund slo ut HamKam, så da blir det vel helst de, sier Fossum.

Dagens mann for Elverum, ble Adnan Cirak med 3 scoringer. 

KAMPFAKTA:

Flisa fotball - Elverum 0-6 (0-3)

SolørRadioen Arena

Mål: 0-1 Amor Layouni (str. 25), 0-2 Marius Hagen (30), Adnan Cirak (44), Adnan Cirak (70), Adnan Cirak (84) og Elmadhi Bellchen (90+).

Gule kort: Bjørn Erik Krogh Gerson (Flisa)

Lagoppstillinger:

Flisa fotball:

Andreas Smedplass, Ole Kristian Myhre - Oskar Hatten Engerbakk - Bjørn Erik Krogh Gerson (kapt) - Kristen Ommang-Engen, René Eriksen (Andreas Lundgren fra 73)- Simen Nordnes - Erlend Karlsen - Strahinja Latkovic (Einar Rusten Thoresen fra 73), Tore Andreas Gundersen - Simen Stølen (Fredrik Midtsundstad fra 64). 

Elverum: 

Vegar Granvold Berntsen, Igor Cukovic - Håkon Rønes (kapt) - Peder Nersveen - Erlend Eggen Persgård (Stian Simenstad fra 67), Shadi Ali - Farid Rahim - Marius Hagen (Remi Svindland fra 73), Adnan Cirak - Robin Hjelmeseth - Amor Layouni (Elmadhi Bellchen fra 58).

 
MÅLET SOM DREPTE SPENNINGEN: Amor Layouni setter her inn 1-0 på straffe, og da var egentlig spenningen i kampen over.
HATTRICK AV CIRAK: Adnan Cirak scoret 3 mål og lagde hattrick i seieren mot Flisa.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no