20. nov
GÅR FOR SEIER: Elverum trenger poeng og trener Tore Fossum og spillerne har trua på seier mot Ranheim på søndag.
 
Elverum fotball fortsetter kampen for å «overleve»
Søndag kveld spiller Elverum en tøff bortekamp mot Ranheim. Et Ranheim som er det nest beste hjemmelaget i ligaen, bare serieleder Bodø/Glimt har vært bedre.

Publisert: 15.sep.2017 19.03
Oppdatert: 15.sep.2017 17.15

Når det er sagt, så har Elverum flere poeng borte enn hjemme! Og de 3 siste bortekampene har alle endt med poengdeling, mot Strømmen, Levanger og Tromsdalen. 

Men også denne gangen må flere nøkkelspillere stå over grunnet karantene, i tillegg er Erlend Eggen Persgård ute med skade for resten av sesongen. Det gjør ikke akkurat jobben enklere for et Elverum som trenger poeng for å overleve!

Forrige helg var det «Årets kamp» mot nedrykkstruede Fredrikstad, og det endte 1-1 i nok en kamp med rødt kort for Elverum.

- Sånn kampen ble forrige søndag, får vi bare ta med oss det ene poenget vi fikk. Vi ble jo 10 mann før pause og kom under 0-1 rett etter pause. Vi kom tilbake og fikk 1-1, og det poenget var viktig - spesielt mot Fredrikstad! Ellers ville de vært 6 poeng foran oss, nå er de fortsatt «bare» 3 poeng foran, sier Elverum-trener Tore Fossum.

- ikke flere røde kort i år!

Remi Svindland fikk rødt kort før pause og det har vært mange røde kort totalt for Elverum denne sesongen.

- Det har blitt alt for mange! Det går ikke, det skjønner alle, og det skjønner spillerne våre. Vi har fått hard «medfart» på den fronten også, kanskje er vi ikke kalde nok i hodet, og heller ikke rutinerte nok. Men nå har vi sett det siste røde kortet for Elverum, i år, lover Fossum. 

Til søndagens kamp er da både Mos Ndiaye fortsatt ute etter 2 gule kort og 2 kampers karantene han fikk etter kampen mot Strømmen, Remi Svindland er ute etter søndagens røde kort, Marius Hagen er ute med 3 gule kort og Erlend Eggen Persgård ute med skade. 

- Erlend er dessverre ute for resten av sesongen, med kragebeinsbrudd. Vi må bare ønske Erlend god bedring! Det er veldig synd for både Erlend og oss, jeg synes Erlend har vært meget god for oss i hele år. Han har kanskje vært en våre beste spillere denne sesongen, så det blir et tap for oss. Når det gjelder de andre som er ute, så føler jeg at vi har god nok tropp, til å erstatte de på en god måte. Vi skal tåle alle fraværene denne runden her, men det er klart at det ikke er gunstig å ha folk ute hele tida, sier Fossum.

- absolutt mulig å vinne mot ranheim

Ranheim er et veldig godt hjemmelag og det blir nok en tøff kamp for Elverum.

- Ja, alle bortekamper i OBOS er tøffe, men vi har vært gode borte i det siste og spilt uavgjort i de 3 siste bortekampene. Vi drar til Ranheim for å vinne vi! Både jeg og gutta kjenner på at vi er veldig nærme nå, og vi kan godt ta 3 poeng mot Ranheim. Det er absolutt mulig! sier en offensiv Fossum.

Det er fortsatt mange poeng å kjempe om, og serien er ikke ferdig i november. 

- Det er nesten slik for oss, at det er NÅ sesongen begynner. Det kommer «cupfinaler» på rekke og rad, og vi har Kongsvinger hjemme, Arendal hjemme, Åsane borte og dette er lag som alle ligger rett rundt oss på tabellen. Vi har fortsatt mye å spille for, og vi er slettes ikke ferdig med sesongen! Vi skal stå på helt til det er slutt i november, så får vi telle opp da, sier Tore Fossum.

Kampen går altså på søndag på EXTRA Arena (kunstgress) klokka 18.00. 

Vårkampen endte forøvrig 1-1, etter at Ranheim utlignet på straffe i det 90. minutt.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no