17. nov
2 RØDE KORT OG TAP: Elverum tapte 0-2 hjemme mot Levanger, og fikk også 2 røde kort.
 
Elverum med 2 røde kort og hjemmetap mot Levanger
Elverum kom under 0-1 og fikk deretter Erlend Eggen Persgård utvist rett før pause, med direkte rødt kort. Etter et kvarter i 2. omgang fikk kaptein Rebin Sulaka sitt 2. gule kort og dermed forsvant han ut også! Selv med heroisk innsats fra de 9 spillerne som var igjen, kom 0-2 rett før slutt og dermed ble det en tung dag for Elverum.

Publisert: 28.mai.2017 22:10
Oppdatert: 28.mai.2017 22:17

Elverum spilte egentlig en meget god kamp, med både 11 og etter hvert bare 9 mann på banen. Begge mål kom dødball, og spesielt det første var et meget godt utført innøvd cornertrekk fra Levanger. 

Det var både regn og torden i løpet av kampen, og det ble altså utdelt 2 røde kort til hjemmelaget. I tillegg ble det også 2 gule kort for munnbruk, og selv om det er forståelig - så er det fortsatt like dumt og unødvendig. 

Kampens første store sjanse kom etter 9 minutter, da Fredrik Tervaniemi måtte ut i full strekk etter en heading. Og etter 14 minutter kom kampens første scoring, dessverre til bortelaget. Et innøvd cornertrekk som endte med at Adria Mateo Lopez skøyt kontrollert i borteste kryss! En fin scoring fra Levanger, og utagbart for Tervaniemi. 

Levanger var klart beste de første 20-25 minuttene, men etter det kom Elverum adskillig bedre med. Etter 26 minutt kom Elverums første avslutning mot mål, men skuddet fra Amor Layouni gikk et par meter utenfor. 

rødt kort nr. 1

Så kom det første røde kortet, i det 41 minutt kom Erlend Eggen Persgård med ei tøff takling, som så ut som et klart gult kort - men etter diskusjon mellom dommer og linjemann - kom det røde kortet opp! 

Kaptein Rebin Sulaka fikk et soleklart gult kort rett før pause, da han sparket stygt ned Taddese midt på banen. Det gule kortet kunne fort vært direkte rødt, taklingen var styggere enn den Eggen Persgård fikk rødt for. Omgangen ebbet ut med 0-1 til bortelaget, 1 rødt kort til hjemmelaget og 1 gult som fort kunne vært rødt. 

Elverum gjorde ingen bytter i pausa, men etter 53 minutter tok de et taktisk grep og satte inn Stian Simenstad for Marius Hagen.

Bare et par minutter etter byttet, fikk Elverum en kjempesjanse til utligning - med 1 mann mindre på banen! Sivert Solli kom på et av sine mange raid, ballen endte hos Amor Layouni som skøyt via keeper og til corner. I denne perioden var det ikke synlig at Elverum spilte med 1 mann mindre, men det skulle bli verre.

rødt kort nr. 2

I det 59. minutt fikk nemlig Rebin Sulaka sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort og Elverum var nede i 9 mann. I situasjonen rundt det røde kortet, fikk også Remi Svindland gult kort og like etterpå fikk også Adnan Cirak gult for kjefting på dommeren. 

Hele Elverum stadion ropte på straffe, da det skjedde en misforståelse mellom keeper og forsvaret til Levanger, Sivert Solli ble «meid ned» - men dommeren dømte corner. Solli måtte forlate banen etter smellen. 

0-2 og spikeren i kista kom mot spillets gang etter en corner i det 84 minutt. Lange Tom Erik Heir Nordberg stanget ballen i krysset, da han naturlig nok fikk stå ganske alene i i feltet.

Rett før slutt hadde innbytter Elmadhi Bellchen en stor sjanse, men ballen sneide stolpen og kampen endte med 0-2.

Heroisk innsats av hjemmelaget med både 1 spiller mindre fra 41 min og 2 spillere mindre fra 59 minutt. Fram til 0-2 var faktisk Elverum vel så gode som Levanger!

Det ble naturlig nok høy temperatur med 2 røde kort og flere gule til hjemmelaget, og til og med normalt sindige Tore Fossum klarte å få tilsnakk av dommeren.

- må «rydde  i eget hus»

Fossum var ikke spesielt fornøyd etter kampen.

- Vi må «rydde i eget hus», vi er for uprofesjonelle etter det første røde kortet. Det andre røde kortet, det skal ikke skje. Vi drar også på oss 2 gule kort for kjefting og det skal heller ikke skje. Vi snakket om det i pausa også, men likevel drar vi på oss ett nytt rødt og to gule, så her har vi en jobb å gjøre, forteller Elverum-treneren.

Derimot var Fossum meget fornøyd med prestasjonen av de 9 spillerne som var igjen til kampslutt.

- All honnør til de 9 gutta som var igjen, de gjør en vannvittig innsats for klubben. Vi gjør det vi kan for å få med oss noe fra denne kampen, og det er ikke så langt unna at vi redder stumpene og får med oss noe, sier Fossum.

Elverum viste god moral med 1 og 2 mann mindre på banen, og presset faktisk Levanger i perioder.

- Jeg tror nok Levanger hadde god kontroll. Vi ligger som vi skal og vi får til noen overganger, og en gang i livet kan du kanskje snu en slik kamp med 2 mindre på banen, men det skal utrolig mye til, sier Fossum.

De røde kortene vil også medføre karantene på Eggen Persgård og Sulaka, det direkte røde til Eggen Persgård vil nok gi flere kampers karantene. 

- Jeg tror vel de må sone i serien, og ikke i cupen. 2 gule kort gir vel én kamps karantene, mens vi må se hva de gjør med Eggen Persgård. Nå må vi bare riste av oss denne kampen, så må vi være klare for Bodø/Glimt i cupen på onsdag, sier Tore Fossum.

KAMPFAKTA:

Elverum fotball - Levanger 0-2 (0-1).

Elverum stadion

587 tilskuere

0-1 Adria Mateo Lopez (15 min), 0-2 Tom Erik Heir Nordberg (85 min).

RØDT KORT: Erlend Eggen Persgård (41 min) og Rebin Sulaka (59 min), begge Elverum

Gule kort: Horenus Taddese (Levanger), Remi Svindland og Adnan Cirak (begge Elverum)

Dommer: Christian Moen (Løvenstad) - som nok har hatt bedre dager på jobb

Elverum stilte med følgende lag:

Fredrik Tervaniemi , Peder Nersveen  - Igor Cukovic – Rebin Sulaka (kapt) – Erlend Eggen Persgård, Remi Svindland – Carlos Moggia – Marius Hagen (Simenstad fra 53), Sivert Solli (Bellchen fra 65) – Adnan Cirak – Amor Layouni (Enkerud fra 85).

På benken: Vegard Berntsen, Magnus Pedersen, Stian Simenstad, Elmadhi Bellchen, Håkon Rønes, Jonas Enkerud  og Robin Hjelmeseth.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GOD I 1. OMGANG: Carlos Moggia var tilbake fra start, og var meget god spesielt i 1. omgang.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no