18. nov
TAP: Elverum Håndball Herrer gikk på et tap mot Haslum i kvartfinalen i cupen. Dermed er Elverum ute av cupeventyret. Magnus Fredriksen (med ballen) var skuffet etter kampslutt onsdag kveld.
 
Elverum er ute av cupen etter en katastrofeomgang
Elverum Håndball Herrer røyk på hodet ut av cupen etter å ha tapt 29-24 mot Haslum i kvartfinalen i Nadderud Arena onsdag kveld. 1. omgang ødela hele kampen, hvor Elverum lå under 14-9.

Publisert: 18.okt.2017 23:11
Oppdatert: 18.okt.2017 23:10

For det eneste som kan være et lyspunkt i kampen var da Elverum gikk opp i 0-1-ledelse. Den holdt de i ett minutt. Derfra og ut, var det kun Haslum som dominerte kampen. Kanskje med unntak av fem minutter i 2. omgang hvor Elverum hentet inn tre mål i like mange minutter. Men to skuddbom gjorde det ikke lettere for Elverum.

1. omgang startet bra for Elverum hvor de gikk opp i 0-1-ledelse. Men der stopper også det positive. For i 58 minutter spiller Elverum ikke opp mot sitt beste, og bommer, får tekniske og personlige feil. Noe som resluterer i at Haslum ligger foran med 14-9-ledelse til pause.

2. omgang starter ikke bedre, men nå begynner Elverum og sette sjansene sine i mål. Det virket som om spillerne fikk gnisten tilbake, og hentet seg mesterlig opp og lå en periode bare to mål bak laget fra Bærum.

Men, så bommes det på to strake angrep og Haslum tar tilbake firemåls-ledelsen sin.

En skuffet playmaker

Magnus Fredriksen biter i kragen på spillerdrakta si, ser ut over et nærmest fullsatt Nadderud Arena og konstaterer at Elverum Håndball Herrer er ute av cupen. Han er bare utrolig lei seg, og ikke fornøyd etter onsdagens tap.

- Det er alltid kjipt å tape kamper. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men vi hadde en 1. omgang hvor vi bommer alt for mye. I tillegg får vi noen dommeravgjørelser mot oss, i tillegg til straffebom. Det er bare ikke godt nok, sier Magnus Fredriksen.

Sjøl om spillerne var forberedt mentalt på at det skulle bli en tøff kamp, så blir man alikevel aldri så konsentrert som man skulle ønske, forteller playmakeren.

- Vi var forberedt på at det skulle bli tøft, men vi kommer ikke opp på det nivået vi måtte for å vinne. Da går vi ut i kvartfinalen i cupen, sier Fredriksen og legger til:

- Det var kanskje den ene dagen i året hvor vi mister det mentale. Vi fikk den i dag, men nå må vi opp når vi møter Drammen søndag, sier Fredriksen.

Bommer alt for mye

Elverum-trener, Michael Apelgren, ikke nådig i sin dom over onsdagens kamp.

- Vi hadde kunne gjort dette bedre. Vi bommer rett og slett for mye i kveld, Håvard Åsheim som er keeper hos Haslum, står veldig bra og gjør det vanskelig for oss, sier Apelgren.

Han er overhodet ikke fornøyd med kvartfinalekampen mot Haslum.

- Hvorfor det blir vanskelig er ikke godt å si, men jeg er ikke en fan av unnskyldninger. Det er rett og slett ikke godt nok i kveld, og Haslum var bedre enn oss. Så enkelt er det, sier Michael Apelgren.

Han er helt enig i at 1. omgangen ødela for Elverum.

- Det var ganske tøft og vi kanskje slapp de inn i kampen for mye i 1. omgang. Haslum hadde oss i kveld, og det var vel egentlig ikke spennende i det hele tatt, forteller den svenske treneren.

Når det gjelder disse straffebommene Elverum har hatt, så skal han nå ta tak på det.

- Vi må bare jobbe videre og trene på straffer rett og slett. Vi har hatt for mange kamper hvor vi brenner straffer, det er ikke bra nok rett og slett. Det er fort slike ting som utgjør en forskjell i kampen, om vi bommer eller treffer på straffene, sier Apelgren.

Nå tror han det blir tøft også mot Drammen førstkommende søndag.

- Kampen mot Drammen på søndag tror jeg blir veldig vanskelig. Det er et tøft program vi er inne i nå, men vi må bare kjøre videre, avslutter Michael Apelgren.

 
Fakta

Kvartfinale NM senior

  • Haslum - Elverum 29-24 (14-9)
  • Elverums lag: Vegard Bakken Øien (målvakt), Didrik Linderud (4), Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (3), Kristian Ørsted (1), Jonas Burud (2), Håkon Ekren (1), Tine Poklar (4), Magnus Fredriksen, Richard Hanisch (1), Kevin Gulliksen (4), Thrainn Orri Jónsson
  • Tilskuere: 1.043
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no