12. nov
 
Elever ved 10. klasse på Elverum Ungdomsskole med stor oppsetning
Elverum Ungdomsskole fyller i år 50 år, og jubileet feires storslått med forestilling i Elverum Kulturhus fredag 23. juni. Sal og Scene ved 10. trinn på skola inviterer hele byen til TV-innspilling på Neverland.

Publisert: 14.jun.2017 19:54
Oppdatert: 15.jun.2017 00:38

Ja, Neverland. Michael Jacksons storslåtte eiendom. Der skal det avholdes en talentkonkurranse, ikke ulikt IDOL. Men ikke alt går helt etter planen.

Vi har vært en tur på Neverland for å se hva som foregår der like før TV-innspillingen er i ferd med å starte.

Der treffer vi blant annet «The Lost Boys» som skal prøve å vinne konkurransen og få komme til Broadway, men vegen dit er lang.

PetterDølør, Henrik Søby, Martin Håkensmoen og Oskar Ringstad utgjør «The Lost Boys», og som navnet tilsier så er de nok litt «lost».

- Jeg vet ikke helt hva som skjer her, men jeg tror det er en stor konkurranse. Det virker slik på de andre jeg har snakket med, sier Petter.

Gutta i «The Lost Boys» forteller at de er et band som låter bra og at de skal vinne konkurransen.

- Vi låter ganske fett, ja, sier Martin.

Ingen av gutta vet hvorfor de heter «The Lost Boys» men håper allikevel at folk vil komme på TV-innspillingen av showet som går av stabelen i Elverum kulturhus 23. juni.

- Ja, alle må komme. Vi er gode, tror vi ihvertfall, men de andre sier vi er helt sløve. Vi får se, avslører Oskar.

Verdenskjent

En annen deltaker er Alisa, som tror hun er en stor stjerne. Hun har stor tro på at det nettopp vil være henne som stikker avgårde med seieren i talentprogrammet.

- Jeg er på alle radiostasjoner i Norge og snart i hele verden. Jeg kommer til å komme til Broadway og få den største rolla, sier Alisa, spilt av Irene Nordlien.

Sjøl om TV-innspillingene går sin gang, blir det stadig færre og færre deltakere på Neverland. Grunnen til dette vet ikke Alisa noe om.

- For meg går det veldig bra, alt går på skinner og alt går bra i konkurransen. Men det er noe mystisk som skjer her, og folk bare forsvinner, sier Alisa.

Sjølsikker produsent

En TV-produksjon må ha en produsent og regissør. Det er det Mister Paproni og Mister Winter som er.

- Det går veldig bra, og det er på grunn av meg. Han Mister Winter tror han er noe, men han sitter bare på stolen og kritiserer alle, sier Mister Paproni, som spilles av Hallvard Bruøygard.

Mister Winter har ingen tro på det deltakerne forteller, at det skal forsvinne folk fra Neverland. Og han går langt i å tilbakevise hele greia.

- Jeg har ikke merket noe sjøl. Så dette er bare noe deltakerne sier, så det er ikke noe å være redd for. Dette er noe deltakerne finner på, sier Mister Winter, spilt av Nasko Atanasov.

Feirer 50 år

Den 23. juni klokka 19.00 smeller det i Elverum Kulturhus, ifølge en av faglærerne ved Sal og Scene, Hanne Solberg.

Hun forteller at 37 elever er med på oppsetningen, og at de har vært to faglærere, Solberg sjøl og Inger Pernille Svenkerud.

Forestillingen ble spilt for ungdomsskolens elever tidligere i vår, og nå settes den altså opp i kulturhuset. Opphavet til at de nå ønsker å spille forestillingen for alle, er Solberg litt usikker på.

- Det er ikke godt å si, men det er en god dose galskap som samler seg opp over noen år. Vi fikk en idé, og vi synes alle at den var god, sier Hanne Solberg.

Hun håper at mange kommer til kulturhuset 23. juni for å se på jubileumsforestillinga til Elverum Ungdomsskole.

- Det er en jubileumsforestilling som skal være med å feire Elverum Ungomsskoles 50-årsjubileum. Så vi tenkte at dette var en fin mulighet for å vise frem et bra show med flinke elever, og å få feire skola vår, sier Solberg.

Øvd over et halvt år

Elevene ved 10. trinn, Sal og Scene har siden etter høstferien øvd på forestillingen. Så nå sitter det aller meste i forestillingen.

- I tillegg har elevene hatt forestillingen på skola, så nå er de veldig gira på å vise alle i Elverum hva de har jobbet med, avslutter Hanne Solberg.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no