19. nov
TRYKK PÅ KNAPPEN: Roger Haugen ved Circle K Elverum ønsker at hvis kundene som er innom toalettene ved stasjonen, er misfornøyde med renholdet eller savner såpe eller toalettpapir. Ja, så må de trykke på denne knappen.
 
Circle K Elverum tar renhold på alvor
Hvis du har vært innom de nye toalettene til Cricle K Elverum, så har du kanskje oppdaget en stor rød knapp på veggen. Den er til for å vise de ansatte at kundene ikke er fornøyde med renholdet på toalettene.

Publisert: 15.nov.2016 17.55
Oppdatert: 15.nov.2016 17.21

Hvis det skulle mangle såpe, toalettpapir eller du synes at toalettet må rengjøres, så er det bare å trykke på den store røde knappen. Da vil de ansatte få beskjed om at nå må de rengjøre og sjekke toalettene.

For mange er denne røde knappen forbundet med sikkerhet og nødstopp av en eller annen maskin. Men om du skulle trykke på den på et av toalettene, er det ikke slik at toalettene slutter å spyle vann. 

- Hvis du trykker på den røde knappen, så vil det lyse en rød lampe som betjeningen ser. Og det er for at vi skal bli enda flinkere til å ha rene toaletter, for hvis man har møkkete toaletter så vil ikke kundene kjøpe mat her heller, sier Roger Haugen, stasjonssjef ved Circle K Elverum.

Tre røde lamper

Det er én rød lampe for hver av toalettene, og hvis man trykker inn den store røde knappen så vil lampa til det toalettet som knappen er inne lyse. Kundenes tilbakemeldinger er viktig for bensinstasjonen i Elverum.

- Vi ønsker å ha jevnere besøk inn på toalettene av de ansatte men også ha et bedre renhold på de, sier Haugen.

Han synes ideen bak det hele er genial, og innførte dette først og fremst fordi det er for få ansatte på jobb samtidig, slik at toalettene ble forsømt og at man derfor ikke var fornøyd nok med renholdet.

- Nå får vi hjelp av kundene som slipper å stå i kø for å fortelle oss at renholdet på toalettene ikke er tilfredsstillende. Når vi ser at lampene lyser, så betyr det at det enten er for lite såpe, toalettpapir eller at det trengs å vaskes, sier Roger Haugen og legger til:

- Vi ser at vi er for få på jobb for å rekke over å vaske toalettene godt nok, derfor er det morsomt at folk nå legger merke til denne knappen, sier Haugen.

Knappen har blitt brukt

Det er veldig mange som har lagt merke til knappen, og har kommentert den overfor de ansatte. Og Haugen opplever at kunder trykker på knappen og at de får gjort noe med det kundene trykker på knappen for.

- Dette var bare noe vi måtte gjøre for å bli bedre på renholdet. Vi har fått mange tilbakemeldinger, og det som er morsomt er at det også har kommet kunder og spurt hvorfor vi ikke har en grønn knapp også. Som forteller oss at kundene er fornøyde med renholdet. Da vet vi at det skaper engasjement, smiler Roger Haugen.

Har stjålet ideen

Men, nå er det ikke sånn at Haugen og Circle K Elverum skal ha all æren for denne knappen. For Roger innrømmer at det ikke var hans idé, men at han har rappet den fra en annen bensinstasjon.

- Jeg vet jeg har sett det før, og mente dette passa perfekt for oss. Men jeg husker ikke hvor jeg har sett det, medgir Haugen.

Han oppfordrer nå alle kundene som er misfornøyd med noe på toalettene om å si i fra ved å trykke på knappen.

- Vi er bare glad hvis noen av kundene trykker på knappen og gir oss en tilbakemelding. Hvis kunden er misfornøyd, eller det er lite papir så trykk på knappen. For da kan vi få gjort noe med det til neste kunde kommer og skap på toalettet, avslutter Roger Haugen.

 
LYSER: Når det lyser rødt i disse lampene, så betyr det at personalet må hente frem såpe, toalettpapir og moppen for å gjøre rent.
IKKE SENTRALT: Denne knappen markedsføres ikke sentralt fra Circle K. så bensinstasjonen i Elverum er de eneste på mils omkrets som har en slik knapp.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no