18. nov
PÅ LÅN: Brad Garton (19) har signert en lånekontrakt med Elverum fotball denne sesongen. (Foto: Elverum fotball)
 
Brad Garton fra Liverpool til Elverum
Det er kanskje sesongens heteste navnetrekk. Brad Garton fra Liverpool i England er på utlån til Elverum fotball for sesogen.

Publisert: 19.apr.2016 23:54
Oppdatert: 19.apr.2016 23:53

Tidligere har Fredrik Tervaniemi uttalt til iElverum at for daglig leder, Per Steinar Krogsæter, så har han håndtert overganspapirer fra Hernes og Nybergsund, men ikke fra Liverpool.

- Det var litt rart for han tror jeg, sier Tervaniemi.

Elverum Fotball er meget fornøyd med å ha signert Brad Garton på lån for sesongen 2016. Midtbanespilleren fra Liverpool FC ble klar bare timer før overgangsvinduet stengte.

Brad har vist seg som en meget teknisk og pasningssterk midtbanespiller. Hans profesjonelle innstilling og bakgrunn fra Liverpools Akademi vil bli en solid forsterkning for Elverum i sesongen 2016. Han har allerede fått prøve seg i elverumsdrakta, og har vist at han er en styrke for laget.

Ble anbefalt

Brad Garton ble tilbudt til Elverum via Rosenborgs sportsdirektør og tidligere Elverumsspiller, Stig Inge Bjørnebye, som kjenner Brad fra Liverpoolssystemet og felles bekjente. Stig Inge Bjørnebye har varmt anbefalt Brad til Elverum Fotball, og Brad har både som spiller og person gjort et meget solid inntrykk på den korte tiden i Elverum.

Brad Garton har vært tilknyttet Liverpool siden han var 10 år, og han har kontrakt med klubben ut 2017. Normalt får Akademispillere kun 2 års kontrakter, men Brad har en gjeldende 3 års kontrakt med klubben, noe som viser at Liverpool har troa på han som spiller.

Brad har et sterkt ønske om erfaring med førstelagsfotball på seniornivå, og det er derfor han nå kommer til Elverum. Han har slitt med skader i løpet av 2015, og vært gjennom en kneoperasjon, samt en ryggskade som satte han på sidelinjen i litt over et år totalt. Han var tilbake i full trening igjen i desember 2015, og har siden det trent godt og spilt kamper for Liverpool FCs U 18 lag.

Godt mottatt

Brad føler at han har blitt tatt veldig godt imot i Elverum. Han berømmer gutta på laget for å være veldig hjelpsomme og hyggelige. Han sier han føler seg som en av gutta allerede, og ser veldig frem til å få bidra i laget og gruppa fremover.

Hans personlige målsetning med låneoppholdet er å få spille mest mulig, utvikle seg som fotballspiller på seniornivå, for deretter å returnere til Liverpool FC som en enda bedre spiller. Når han kommer tilbake er hans målsetning å klare å etablere seg på Liverpools U 21 lag, som er steget før en fullverdig profesjonell kontrakt med Liverpools førstelag, eller en annen klubb.

Det blir spennende å følge unggutten videre i sesongen. Neste kamp for Elverum fotball er borte mot Molde 2 på Aker Stadion førstkommende lørdag.

 
Fakta
  • #24
  • Navn: Brad Garton
  • Alder: 19
  • Sivilstatus: Singel
  • Tidligere klubber: Liverpool FC
  • Posisjon: Midtbane/Kant

Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no