15. nov
NYTT FOND: Teatersjef i Teater Innlandet Janne Langaas og markedssjef i Sparebanken Hedmark Tore Slettvold kom med en gladmelding til fylkets elever. (Foto: Teater Innlandet)
 
Billettfond gir elevene større muligheter til å se teater
Sparebanken Hedmark og Teater Innlandet har opprettet et billettfond som gir klasser i grunnskolen, på videregående trinn og i kulturskolen mulighet til å søke om fribilletter til Teater Innlandets forestillinger.

Publisert: 05.apr.2016 17:00
Oppdatert: 05.apr.2016 17:01

Billettfondet ble lansert på en pressekonferanse i Teater Innlandets lokaler i dag, med representanter fra Sparebanken Hedmark og Teater Innlandet til stede.

- Kunst og kultur er viktig for å ha det bra, innledet teatersjef Janne Langaas på pressekonferansen tidligere i dag.

Utgangspunktet for samarbeidet er det faktum at Teater Innlandet ønsker å tilby sitt varierte program til barn og unge i enda større grad enn tidligere. Det er stadig forestillinger som skolene veldig gjerne vil se, men som det vil koste for mye å spille spesielt for skolene. Vi co-produserer selvsagt mye for skolene, men da for det meste mindre forestillinger som kan spilles i skolens lokaler på dagtid. I billettfondet vil det være snakk om de åpne forestillingene i kulturhusene eller grendehusene, på kvelder eller i helgene, og ved å gjøre det til en gratis ordning vil mange flere nå ha mulighet til å få se godt teater, heter det i pressemeldinga.

- Sparebanken Hedmark ønsker å skape bolyst og å styrke den sosiale identiteten til folk i Innlandet. Veien til læring handler om sosial identitet, og slik sett er billettfondet et sosialtiltak, sier en glad markedssjef i Sparebanken Hedmark, Tore Slettvold.

- Teater Innlandet er "overalt", og det er vi som lokalbank i regionen også. Banken og teatret har ønsket å bli bedre kjent, og vi vet at Teater Innlandet har arbeidet lenge for å finne fram til en ordning som først og fremst skal være enkel og inkluderende, sa Slettvold.

- Målet er utsolgte forestillinger, så her gjelder det å være snar med søknadene, sier rådgiver i Teater Innlandet, Sigrun Breck Oustad, som er den som skal ta imot søknader og administrere ordningen.

- Søknaden skal være enkel og kun inneholde navn på skole, klasse, ønsket antall billetter, ønsket forestilling, spillested og spilledato. Dersom det er mange om beinet vil vi avgjøre det hele med en loddtrekning, men søknadene må uansett være oss i hende innen fristen, som for høstprogrammet er 25. august. Vi er svært fornøyd med at Sparebanken Hedmark har sagt ja til dette samarbeidet som vil komme Innlandets barn og unge til gode, sier Breck Oustad.

Markedssjef i Sparebanken Hedmark Tore Slettvold avsluttet pressekonferansen.

- Vi samarbeider allerede godt med skolene i Hedmark og Oppland, og vi satser på at ordningen blir årlig, sa Slettvold.

Sparebanken Hedmarks gave til fondet er hele 230.000 kroner. Dette er penger som skal gå til billetter og administrasjon. Hele 1000 billetter deles ut, fordelt på høst og vår, heter det i pressemeldinga.

Og ifølge teatersjefen vil det absolutt være mye å søke billettfondet om billetter til, for stikkord for høsten er en stor familieforestilling, en dagsaktuell forestilling for unge voksne og et hyggelig juletilbud på grendehusene, melder Teater Innlandet i pressemeldinga.

  
 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no