12. nov
SKUFFET: Ordfører Erik Hanstad sier han er motivert for å jobbe mer med ulvespørsmålet. Men han er derimot redd for hvordan valgkampen vil gå. (Foto: MONIKA SØBERG)
 
Avgjørelsen om å felle 15 ulver i lisensjakt står ved lag
Det klargjorde klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) etter at han har vært i møter med sine forlikspartier AP, FrP og KrF onsdag ettermiddag.

Publisert: 04.jan.2017 17:15
Oppdatert: 04.jan.2017 20:33

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad (H), er mildt sagt oppgitt etter at Helgesen onsdag kunne kunngjøre at vedtaket om å lisensfelle 15 ulver fortsatt stod ved lag.

- Dette er helt håpløst. Det blir i alle fall ingen lett oppgave å drive valgkamp i Hedmark etter dette, sier en tydelig skuffet Erik Hanstad på telefon fra Oslo.

Han har vært med på demonstrasjonen foran Stortinget tidligere onsdag ettermiddag, og holdt appell om at miljøministeren måtte snu i saken. Noe han ikke har gjort.

Men Hanstad mener allikevel at det var viktig å vise motstand og være med på en slik demonstrasjon.

- Jeg synes ikke det har vært bortkastet. Vi var mange som viste klart og tydelig hva vi mente i denne saken og det var både viktig og riktig av oss å være med på denne demonstrasjonen, sier Hanstad.

Vil endre naturmangfoldsloven

Vidar Helgesen fikk i møte med forlikspartiene disse med på å opprettholde vedtaket. Sjøl om både Gahr Støre og Hareide var i mot. Til VG forteller Helgesen hvordan han har fått til dette.

- Avgjørelsen om å ikke skyte de 32 ulvene ligger fast. For å løse floken med ulvemotstanderne og KrF, Ap, Høyre og Frp i ulveforliket, skal de nå se på Naturmangfoldsloven og senke terskelen for skadefellinger, sier Helgesen overfor VG onsdag ettermiddag.

Visstnok skal det være et problem, som må løses for Helgesen. VG skriver nemlig at Venstre slår fast at Naturmangfoldsloven er fredet av samarbeidsavtalen på Stortinget – og at den ikke kan endres. Her har altså Stortinget og Helgesen en liten nøtt de må knekke.

Melder seg ikke ut

I disse tider begynner så smått lokallagene og fylkeslagene til de politiske partiene og planlegge årets valgkamp. Og ordfører i Elverum, Erik Hanstad, er krystallklar på at valgkampen i Hedmark er tapt for Høyres del.

- Dette vedtaket vil gå knallhardt utover Hedmark Høyre, det er det ingen tvil om. Mange har allerede valgt å trekke seg og melde seg ut av partiet, og jeg er redd det kommer flere utmeldinger etter denne avgjørelsen. Nei, nå får vi en veldig tøff valgkamp er jeg redd, sier Erik Hanstad.

Men på spørsmål om han vurderer å trekke seg er han klar.

- Nei, jeg kommer ikke til å melde meg ut av partiet. Jeg er valgt som ordfører for Høyre av folket, og vil ikke trekke meg fra mitt ansvar. Jeg vil heller prøve å jobbe for at dette skal bli minst skadelidende for Hedmark og jobber for en annen retning innen forvaltningen. Så nei, jeg kommer ikke til å melde meg ut av Høyre i protest, sier Erik Hanstad bestemt.

Siste ord er ikke sagt

Ordføreren i Elverum har stor tro på at det fortsatt vil være mange diskusjoner rundt dette temaet i tiden fremover, og han har også tro på at viljen blant folk gjør at de ikke gir seg så lett.

- Jeg tror på ingen måte at siste ord er sagt i denne saken. Det er stor motivasjon blant de som var med på denne demonstrasjonen og jeg tror kampviljen også er stor. Tidligere onsdag formiddag kom det signaler fra Erna Solberg (statsministeren) om at hun kunne åpne for mer ulvejakt. Så jeg er ganske sikker på at vi får høre mer om denne saken i tiden som kommer, avslutter Erik Hanstad.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no