19. nov
VELLYKKET: Det er en glad og lettet turneringsleder for Yngres Cup, Bjarne Fluto, som kan konstatere at årets utgave ble vellykket.
 
Alt på skinner for Yngres Cup
Med 1.700 spillere fordelt på 140 lag kan det fort bli litt surr og trøbbel. Men ikke for arrangørene av Elverum Yngres Cup. For årets arrangement har så og si gått knirkefritt.

Publisert: 18.apr.2016 10.55
Oppdatert: 18.apr.2016 18.52

Før helga skrev vi en sak om håndballavslutningen for sesongen. Og flere og flere lag velger å legge den til Elverum og Yngres Cup. Turneringsleder, Bjarne Fluto, kan se tilbake på en helg med lite trøbbel. Alt har nesten gått på skinner, i følge turneringslederen.

- Jeg vil si at årets utgave av Elverum Yngres Cup har gått smertefritt. Nesten alt, med unntak av noen småskader, har gått på skinne, sier Fluto.

bare 10 minutters forsinkelse

Når 140 lag skal spille kamper i fem forskjellige haller, kan det fort gå litt i surr. Men ikke under helgas Yngres Cup. I følge Fluto har noen av hallene vært ferdig medm kampavviklinger før de skulle, og det viser at det går på skinner.

- Det største forsinkelsen vi har hatt, når 350 kamper er gjennomført, er opp til 10 minutter. Ellers er det også noen av hallene som var ferdig med de siste kampene før tidsskjemaet, sier Bjarne Fluto.

Finalearrangementet ble i år sendt på tv på handballtv.com. Noe som Fluto er godt fornøyd med.

- Jeg kan levende forestille meg hvordan det er for en jente på 12 år, som kommer inn på bana med spotlighten mot seg. Også når hun kommer hjem så kan hun gå på nettet og se seg sjøl spille, sier Fluto.

Stor dugnad

Yngres Cup er en eneste stor dugnad. Med opptil 18 timer pr dag så har Fluto mye godt å si om de frivillige.

- Vi er så heldige at vi har rundt 350 mennesker som er med oss på dugnad. Mange har vært med oss mange år, og de vil gjerne være med oss neste år også, sier turneringslederen.

Det er mye som skal stemme under et slikt arrangement. Både logistikk, hallene, skolene, maten, aktiveter og ikke minst kampavviklingen. Men Fluto er ikke engstelig for hvordan det har gått.

- Nei, alt har gått på skinner. Vi har hatt noen småskader, en med brudd i beinet og en hjernerystelse. Ellers har alt gått på skinner, smiler Bjarne Fluto.

50 årsjubileum

Neste år fyller Yngres Cup 50 år. Det skal feires med brask og bram. Og allerede i mai kommer arrangementgruppa til å starte arbeidet med neste års utgave av Yngres Cup.

- Neste år skal vi feire 50 år. Og dette er noe som har surret og gått i bakhodene våre under årets turnering også. Hvordan skal vi markere det jubileet, og hvordan vi skal lage en real håndballfest for hele Elverum i april neste år, sier Bjarne Fluto og legger til:

- Vi kommer til å legge til en del aktiveteter enn det vi har hatt tidligere. Og rammen rundt turneringen kommer til å bli litt annerledes. Men vi skal nå se på hvordan vi kan få til en jubileumsturnering som skal merkes av de som bor i Elverum. Den skal engasjere innbyggerne og de skal legge merke til at det er et jubileum som markeres, avslutter Bjarne Fluto, turnerningsleder Yngres Cup.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no