14. nov
 
ALF snart klare med «Ronja Røverdatter»
Alfarheim Lille Friteater (ALF) har en lengere periode forberedt seg og øvd på teaterstykket «Ronja Røverdatter». Plakater preger nå byen vår, og teatergruppa har premiere på forestillingen fredag 31. mars.

Publisert: 22.mar.2017 16:00
Oppdatert: 22.mar.2017 16:14

Tirsdag var det øving i lokalene til Elverum kulturskole. Latteren, gleden og entusiasmen ligger langt utenpå ungdommene som teller 28 totalt.

Vi fikk snakke med Isa Roll Gulbrandsen (15), Emily Casteleyn (17) og Leo Mane Stenhammer (16) før de skulle gjennomføre tirsdagens øving.

En ting er de alle tre enige i, og det er at teater er gøy.

- Jeg synes teater er gøy og teater handler ikke bare om det å spille karakterer men det handler også veldig mye om å utvikle seg og får en viss forståelse om hva som foregår rundt en, sier Leo Mane Stenhammer.

Isa Roll Gulbrandsen og Emily Casteleyn er enige.

- Jeg synes det er ganske spennende å skulle vise frem Ronja Røverdatter. Før har vi satt opp andre tunge teaterstykker som Peer Gynt og Romeo og Julie som har vært en litt mer voksen historie, satt opp på en ordentlig måte. Ronja Røverdatter er litt mer for de yngre, men samtidig er også den satt opp på en ordentlig måte, sier Isa Roll Gulbrandsen.

Setter verdier på dagsorden

Emily Casteleyn spiller moren til Ronja Røverdatter, som igjen spilles av Isa Roll Gulbrandsen. Og Casteleyn forteller at hele teaterstykket bygger på verdier og forståelse av verden.

- Det som er litt moro i dette stykket, er at moren til Ronja er den som er sjefen i familien. Vi ønsker å sette fokus på forholdet mellom foreldre og barn. Da barna finner ut at foreldrene er personer de også, og ikke bare foreldre. Verdiene man har og prioriteringer i livet står også sentralt, sier Emily Casteleyn.

Leo Mane Stenhammer avslører at karakteren hans, Birk, har noen utfordringer i stykket.

- Det er to familier som ikke er venner, også blir Birk venn med fienden. Så det blir litt komplisert da foreldrene er i konflikt, derfor blir det utfordrerne å være venn med en som man ikke burde være venn med, sier Leo Mane Stenhammer.

Fredag 31. mars har stykket premiere i Elverum kulturhus. ALF setter nå opp sin egen versjon av Ronja Røverdatter og Roll Gulbrandsen gleder seg til å vise elverumsingene deres versjon.

- Opprinnelig er denne historien fra middelalderen, men grunnmuren er akkurat den samme. Teater hendler mest om å forteller historier, så da spiller det ingen rolle når handlingen til historien er lagt, sier Isa Roll Gulbrandsen og legger til:

- Vi har satt opp en versjon som ikke nødvendigvis foregår i middelaldren, men at den er litt tidløs, sier Roo Gulbrandsen.

Instruktøren føler seg privilegert

Morten Haug (43) er årets regissør og instruktør på årets teaterforestilling. Han gleder seg stort til at elevene skal få vise hva de har gjort.

- Det er kjempefint og stor stas å jobbe med disse ungdommene. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med ungdommer som ønsker å jobbe med faget. Det er ikke alltid slik det er i grunnskolen, men på Elverum kulturskole så ønsker elevene å jobbe med teater, sier Morten Haug.

Haug kan avsløre at det er mye øving igjen til premieren 31. mars.

- Vi er nok ikke der at overganger sitter ennå, men scenene begynner å leve, sier Haug.

Men noen nerver er det ikke snakk om.

- Nerver nei, det har jeg ikke, avslutter Morten Haug.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
INSTRUKTØR: Morten Haug holder de 28 elevene ved ALF i tømmene.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no