12. nov
 
«Årets Barnekamp» ble en kjempesuksess
Elverum Fotball arrangerte i går «Årets Barnekamp» på Elverum Stadion. Rammen rundt kampen kunne ikke blitt bedre, og det snakkes allerede nå om å gjenta suksessen neste år.

Publisert: 31.mai.2016 01:32
Oppdatert: 31.mai.2016 01:32

Med over 460 tilskuere, en Elverum Stadion som badet i sol og mange fotballglade ni-åringer. Da kan man si at rammen rundt «Årets Barnekamp» var satt.

Kampen gikk av stabelen med to gutter 9 år-lag fra Elverum. Det var fem spillere på banen fra hvert av lagene. En keeper og fire utespillere. I den alderen der, er det om å gjøre å løpe etter ballen. Og det ble mange scoringer.

Kampen ble spilt 2x25 minutter, og på disse 50 minuttene ble det nesten scort 20 mål. Kanskje A-lagspillerne har noe å lære av de yngre? Uansett fikk barna en dag de sent kommer til å glemme.

Ballgutter og heiagjeng

Mens 9-årigene løp etter ballen, måtte noen holde publikum i sjakk. Den oppgaven tok A-lagspillerne seg av. De ble nesten som Taiga'n for håndballguttene. De heiet, ropte og sang. Mange av de har nok en lysende fremtid i NLQS!

De A-lagspillerne som ikke heiet, de var ballgutter. En oppgave de greide sånn halvveis, i følge daglig leder, Per Steinar Krogsæter. Men de var nå flinke, skyter han raskt inn.

Ellers er den daglige lederen veldig fornøyd med konseptet og hvordan kampen ble.

- Dette var utrolig moro og over all forventning. Det var 468 personer som tok turen til Elverum Stadion i kveld, noe som bare er utrolig, sier Per Steinar Krogsæter.

Allerede nå snakkes det om å videreføre dette til en årlig tradisjon.

- Vi må gjenta dette neste år også, sier Krogsæter.

Mesterligadommer

Han som skulle holde styr på fotballguttene i gårsdagens kamp, var dommer Espen Berntsen. Han har dømt både Tippeligakamper og kamper i Champions League! I går dømte han gutter 9-kampen på Elverum Stadion.

- Dette var en kjempemorsom opplevelse. Det er ganske langt i fra Tippeligaen, men det er så morsomt å dømme en sånn kamp. Barna viser en så stor spillerglede og et stort engasjement, så det var ikke vanskelig å bli med når Elverum Fotball spurte meg, sier Espen Berntsen.

En morsom kamp

To av de som spilte gårsdagens kamp var Christian Heramb-Nordli og Sebastian Nesne-Werme. De gledet seg stort over å få spille, men oppvarmingen husker de ikke så mye av.

- Hvordan jeg varmet opp? Nei, det vet jeg ikke, sier Christian Heramb-Nordli med et smil.

De to guttene snakker seg i mellom om kampen, før Sebasitan Nesne-Werme sier: - Jeg scora hattrick.

- Det gjorde jeg også, roper Christian Heramb-Nordli ut og legger ut om hvordan han scora.

Det er ingen tvil om at de to koste seg på Elverum Stadion mandag kveld, for på spørsmål om hvordan de har hatt det svarer de begge: - Vi har hatt det gøy!

Kampfakta:

Elverum G9, lag 10 - Elverum G9, lag 3 12-6

Elverum G9-10: Adam Bakhte, Aksel Ekseth, Christian Heramb-Nordli, Kacper Zawistowiski, Kristian Hornsletten, Petter Antinius Karistiansen Hanssen, Sander Solli Kaarfald, Sebastian Eilertsen Carlsson, Sebastian Nesne-Werme og Trond Einar Schei Sæter.

Elverum G9-3: Liam Knappen, Sindre Haugstad, Arn Sebasitan Evensen, Mohamed Dahir Mohamed, Teo Myhrvond, Tobias Flenvold og Victor Hanstad.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no