15. nov
POPULÆRT: Idrettspedagog i Elverum kommune, Anita Østerhagen, håper det kommer mange på «Åpen Hall» i løpet av vinterferien. (Foto: Mari Nyberget)
 
«Åpen Hall» også i vinterferien
Vinterferien står for tur og mange barn og unge blir værende hjemme i ferien. Elverum kommune i samarbeid med Forsvaret, Høgskolen Innlandet, Elverum Turn og Elverum Røde Kors.

Publisert: 16.feb.2017 19:43
Oppdatert: 16.feb.2017 19:43

Og i år det er Elverum Frisklivsentral som har overtatt som organisatør av «Åpen Hall». Ordningen med at idrettshallene i Elverum kommune åpnes i vinter- og høstferien er en lang tradisjon. Og i følge Anita Østerhagen, idrettspedagog i Elverum kommune så tror hun at ordningen har eksistert i over 12 år.

- Det har blitt et godt innarbeidet tilbud i Elverum kommune når det er vinterferie, sier Østerhagen.

Hun kan fortelle at tilbudet er godt brukt og at mange kommer med flotte tilbakemeldinger om «Åpen Hall».

- Dette er et tilbud som tas veldig godt i mot. Vi har godt over 1.000 barn og unge innom i idrettshallene våre gjennom fire dager i vinterferien. Vi ser også en fin økning de siste årene hva antallet som bruker tilbudet angår. Derfor er det ekstra moro å arrangere et slikt tilbud, og i tillegg får vi masse positive tilbakemeldinger fra både foreldre og barn, sier Anita Østerhagen.

fire dager til ende

Det hele starter mandag 20. februar hvor det er «Åpen Hall» i Elverumshallen. Anita Østerhagen forteller at studenter fra Høgskola i Innlandet blir med å leker med barna.

- Mandag går startskuddet ja, og da starter vi i Elverumshallen. Der blir det masse forskjellige aktiviteter hvor også studenter fra Høgskola i Innlandet blir med hvor de blir med for å legge til rette for aktivitet. I tillegg vil man kunne bruke turnhallen også, sier Anita Østerhagen.

Tirsdag fortsetter man i Elverumshallen hvor Østerhagen forteller at ballspill og lek står i fokus.

Onsdag forflytter «Åpen Hall» til Terningen Arena hvor barna virkelig skal få leke.

- Der vil Forsvaret være med oss og ha aktiviteter i flerbrukshallen (håndballhallen) hvor man kan få drive med ballspill sammen med Forsvaret. Også vil det bli mulighet for å turne i turnhallen hvor man kan bruke både buldreveggen og klatreveggen, forteller Anita Østerhagen.

Avslutter i svømmehallen

Idrettspedagogen forteller at torsdagen skal tilbringes i svømmehallen, noe som deltakerne liker.

- Vi har «Åpen Hall» i svømmehallen på torsdag, hvor vi har gratis inngang både for liten og stor. I bassenget vil vi ha ut isfjellet som man kan klatre i og vi vil også ha ut huska i bassenget, sier Anita Østerhagen.

Elverum Røde Kors er en av de som er med på arrangementet, og Østerhagen forteller at de er med i tilfelle noen skulle skade seg.

- Ja, de har vi med oss. Og de hjelper til hvis det trengs, om noen skader seg eller trenger å plastres, sier Østerhaug.

 - Er det mange som må plastres gjennom et slikt arrangement?

- Nei, det forbausende få som skader seg. Med tanke på hvor stor aktivitet det er, så er det relativt få og i de årene jeg har vært med på «Åpen Hall» så har vi hatt svært få skader. Men et er jo klart, noen trenger en plasterlapp eller to, men ingen alvorlige skader, smiler Anita Østerhagen.

Åpent for alle

Tilbudet med åpen hall er åpent for alle, og er helt gratis å være med på. Tanken bak det hele er at barn og unge skal ha et tilbud om lek og aktivitet i idrettshallene i Elverum kommune i skoleferien. Det er ingen påmelding til åpen hall, og det er bare å møte opp i en av hallene.

- Nei, vi har ikke påmelding. Dette er åpent for alle, men de yngste barna bør kanskje ha en voksen med seg. Ellers så registrer vi de som kommer med navn og nummer til en foresatt, slik at vi lett skal komme i kontakt med de foresatte om det skulle skje noe. Men uten om det, så er det ingen registrering eller påmelding. Så det er bare å komme, avslutter Anita Østerhagen.

Les mer om «Åpen Hall» her.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no