15. nov
 
– Mange vet ikke at behandlingsformen er i Elverum
Siden 2004 har Vibeche M. Sørensen avspent og bevisstgjort folk gjennom Rosenmetoden.

Publisert: 22.feb.2017 10:48
Oppdatert: 22.feb.2017 11:18

– Jeg har et inntrykk av at det ikke er så mange som vet at denne behandlingen finnes i Elverum, sier Vibeche M. Sørensen, som er utdannet rosenterapeut. 

Hun forklarer at Rosenmetoden er en kroppsterapi som faglig sett ligger midt mellom fysioterapi og psykologi. 

- Spenninger koster livsenergi

– Med myke hender og respektfull berøring, møtes spente muskler og følelser i kropsbehandlingen Rosenmetoden. Når livet blir vanskelig og krevende, drar vi mennesker veksel på kroppens muskelpanser. Vi strammer oss opp, begrenser pusten og «tar oss sammen», forklarer Sørensen.

Senere når alt det vanskelige er overstått, har vi blitt vant til å leve på et høyere spenningsnivå, og klarer ikke alltid å slappe helt av igjen.

– Ofte glemmer vi hvordan kroppen kjentes ut før «livet kom og tok tak i oss». Over tid kan dette føre til kroniske muslelsmerter, og slitenhet, sier terapeuten.

Hun sier det koster livsenergi å holde på spenningene. Livsenergi som kunne blitt brukt til andre ting om vi kunne frigjøre den.

– Med Rosenmetoden kan vi redusere spenningsnivået, øke pusten og tilliten til livet, samt bevisstgjøre og behandle hvorfor vi har vært spente. Metoden henvender seg til hverdagsproblemer og livet ellers, og er god å kombinere med samtaleterapi, opplyser hun. 

Bygger på fysioterapi 

Metoden ble utviklet av Marion Rosen, som ble født i Tyskland i 1914. Hun var utdannet fysioterapeut, og utviklet Rosenmetoden gjennom mange år i sin praksis i California. 

– Det kreves minimum fire års utdannelse for å bli rosenterapeut, der man blant annet skal gjennom anatomi, gruppeterapi, gi behandling og få behandling selv. Før man er ferdig utdannet må man også ha gitt 350 behandlinger i løpet av et praksisår, forteller Sørensen.

Da hun var ferdig i 2004 jobbet hun som terapeut i Trysil, før ferden gikk videre til Elverum i 2010.

– Behandlingen passer for mennesker som har levd en stund. Jeg behandler ikke barn og ungdom, men unge voksne fra 25 år og oppover. Den eldste som har vært på benken min har vært nærmere 80 år, sier rosenterapeuten. 

Hun tror personer som for eksempel har har ømme og verkende muskler, er stive i kroppen, slitne uten å skjønne hvorfor, føler seg oppgitte eller triste kan få mye ut av behandling.

Vet ikke om andre i ELverum

– Når man lever med mange spenninger blir det ikke mye rom til å kunne utfolde seg, men har man færre spenninger frigjør det blant annet kreativitet og glede. Jeg har fått en del behandlinger selv opp gjennom årene, som blant annet har ført til at jeg har begynt å male, forteller Sørensen.

Hun vet ikke om noen andre som praktiserer rosenmetoden aktivt i Elverum, men vet at hun har noen kollegaer på Hamar og flere innover mot Oslo.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no