17. nov
ELVERUMSTURNERINGA: I helga arrangeres den 39. utgaven av Elverumsturneringa. 2.500 barn og unge skal spille over 1.000 fotballkamper i Elverum i helga.
 
2.500 glade fotballspillere i Elverum i helga
Elverumsturneringa 2016 er den 39. i rekken. I helga spiller 206 lag over 1.000 fotballkamper rundt om i Elverum. Elverum Fotball er klare for å ta i mot over 2.500 unge elleville fotballspillere.

Publisert: 08.jun.2016 15:41
Oppdatert: 08.jun.2016 15:28

Per Steinar Krogsæter er daglig leder i Elverum Fotball og arrangementsansvarlig for Elverumsturneringa. Nå er alt klart for en stor fotballhelg i Elverum. Men det er er mye logistikk som skal klaffe, når 2.500 barn skal spille fotball på 25 baner.

- Det er en del logistikk som skal fungere, og det har det pleid å gjort. Så jeg regner med at dette går bra. Det er jo en del som krever en del, overnatting, transport, bespisning og ikke minst at lagene skal spille fotballkamper, sier Per Steinar Krogsæter.

Lag langveisfra

Elverumsturneringa har vært arrangert siden 1977 og årets utgave er den 39. i rekken. Årets turnering er ganske så fullbooket, og hele 206 lag fra så og si hele sør-Norge deltar.

- Vi har 10 flere lag enn i fjor, jeg vet ikke om det er rekord. Men det er i alle fall veldig bra. Turneringa arrangeres for alle fotballglade barn mellom ni og 16 år. De eldste er gutter 16 år, og vi har veldig mange spillere i aldersgruppa 13 og 14 år, sier Per Steinar.

Lagene som deltar på fotballturneringa er både fra nær og fjern. Det laget som kommer lengt unna nå, er fra Ål i Hallingdal.

- Elverum som arrangørklubb har med over 50 lag i årets turnering, men vi har et godt innslag fra Hedmark. Mange lag fra Trysil, Løten, Åmot, Hamar og ellers fra Hedmark. Også må jeg nevne Kjelsås fra Oslo, de har vært med oss mange år. Ellers får vi et nytt bekjentskap i år, det er påmeldt lag fra Ål i Hallingdal. Noe vi synes er moro, sier Per Steinar Krogsæter.

25 baner

Fotballkampene spilles over hele Elverum, med Restvold som hovedbase. Der spilles det på 15 småbaner, ellers brukes også mange av de andre banene i Elverum.

- Restvold er hovedbasen vår, men vi spiller også kamper på kunstgressbanene våre. Ellers spilles det kamper på ELVIS-banen, Folkehøgskolen, Prestegårdsjordet og Hanstad. Også har vi fått låne JH-banen i Heradsbygd for å få finalespillet i aldersgruppa ni år, til å gå opp, sier Krogsæter.

Alle som vil se på kamper gjennom helga, er hjertelig velkommen. I tillegg til at det er barn som spiller, vil det være gratis å se på kan Krogsæter fortelle.

De frivillige uunnværlig 

Den daglige lederen i Elverum fotball kan ikke få skrytt nok av de frivillige og dugnadsgjengen som er med å arrangerer Elverumsturneringa. Uten de hadde det ikke blitt noen turnering.

- Vi er heldige som har så mange frivillige som år etter år er med å stiller opp for å hjelpe til med turneringa. Uten disse, hadde det ikke blitt noen turnering. Det er helt avgjørende at de flinke folka er med oss, sier Per Steinar Krogsæter.

Middels stor turnering

Med over 1.000 kamper, 206 lag og 2.500 barn og unge fotballspillere, så er ikke Elverumsturneringa den største, men heller ikke den minste turneringa. Krogsæter gleder seg nå til helga, og håper at mange kommer innom en av fotballbanene for å heie.

- Vi er nok ikke den største turneringa, og kan ikke måle oss opp mot Norway Cup. Men vi er ikke den minste heller, og vi er en turnering som er middels stor på nasjonal målestokk, sier Per Steinar Krogsæter og legger til:

- Sjekk ut turneringsavisa som kommer med posten fredag for programmet. Du kan også se alt om turneringa på elverumfotball.no. Så ta på deg solhatten og bli med på fotballmoroa du også, oppfordrer Per Steinar Krogsæter, daglig leder i Elverum Fotball og arrangementsansvarlig for Elverumsturneringa.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLAR: Truneringsleder og daglig leder i Elverum Fotball, Per Steinar Krogsæter, er klar for å ta i mot 2.500 fotballspillere.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no