15. nov
SNART: Jubileumskonserten til Elverum barne- og ungdomskorps nærmer seg. (Foto: EBU)
 
Setter fyr på musikken
Det blir flammegrill og helium når Elverum barne- og ungdomskorps (EBU), sammen med fysiker Andreas Wahl inviterer til jubileumskonsert 17. november. elverumselever i tredjetrinn får eksklusiv konsert, før hele Elverum inviteres på kvelden.

Publisert: 04.okt.2017 09:37
Oppdatert: 04.okt.2017 09:36

- Dette blir noe svært få har sett tidligere, sier Christin Nyland i arrangementskomiteen for 20-års jubileet til EBU.

Hun fortsetter:

- Vi ville gjøre noe litt annerledes, og sette sammen en konsert for å vise alt vi kan gjøre i et korps. Ideen med å hente inn Andreas Wahl kom da vi drodlet rundt hvordan vi også kan engasjere og vise at korps er livslang læring. Det får vi til med denne konserten der naturfag møter musikk. Hvordan ser for eksempel lydbølger ut? Og hva skjer med musikk uten luft?

Bergenfilharmonienog EBU

Andreas Wahl er kjent fysiker, formidler og TV-mann. Mange husker han sikkert fra seien "Big Bang" som gikk på NRK og hans egen serie «Med livet som innsats eller «Folkeopplysningen». Barna kjenner han sikkert også igjen fra barne-TV.

Wahl er tidligere skolekorpsmusiker, men han har ikke jobbet mye med korps før. Bare et par ganger har han gjort noe liknende, og EBU er stolt over å få med Wahl, og stiller seg dermed i rekken med samarbeidspartnere som Bergen filharmonien.

– Det er skikkelig stas, de er jo litt flere enn oss i filharmonien i Bergen, sier Nyland med et smil, men regner med at spilleglede og lærdommen er den samme.

20-åring med futt og fart

EBU består i dag av om lag 20 aspiranter og medlemmer i hovedkorpset. Gjennom året har korpset feiret seg selv. Nå gjenstår jubileumskonserten som korpset har gledet seg til lenge.

– Vi skal gjøre jubileumskonserten for skoleklasser i tredjetrinn på formiddagen, i Kulturskolens aula. Kulturskolen har fått både ny scenerigg og lys. Det blir med andre ord en proff ramme rundt konserten og vi tror dette kan være en spennende skoletime for elevene. Wahl fanger unger med lett språk og tøffe «stunt», sier Nyland.

Satt sammen med musikken håper de på et positivt og morsomt innblikk i både fysikk, vitenskap og korpsmusikk.

– Kanskje får noen lyst til å lære seg et instrument også, sier Nyland med forhåpninger om flere aspiranter i årene som kommer.

På kvelden inviterer EBU hele Elverum, familie, korpsvenner, ung og gammel.

– Her vil alle kunne lære noe nytt, høre noe morsomt og se lydbølger. Vi lager en bursdagsfest og jubileumskonsert det vil "lukte svidd av", sier Nyland.

Inspirasjon til både unger og lærere

Oppvekstsjefen og utdanningskontoret i Elverum kommune fattet tidlig interesse for EBUs planer.

– EBU er viktig for Elverum, fordi vi trenger mange forskjellige arenaer som barn og unge kan motiveres og utfordres på. Korps er jo en hobby du kan ha hele livet, sier Monica Bekkelien, som er utviklingsleder for skole i Elverum kommune.

Og når Andreas Wahl først kommer til Elverum, har kommunen likegodt invitert han til også å inspirere lærere i Elverumsskolene. Allerede dagen før EBUs konsert får læreren et underholdende foredrag.

– Andreas Wahl er en entusiastisk formidler av naturvitenskap og EBU en entusiastisk formidler av kultur. Bedre tilbud enn dette kan jo ikke Elverumselevene få, sier Bekkelien, og legger til at når sammenhengen mellom naturvitenskap og musikk også kommer fram gjennom eksperimenter, blir dette kjempespennende.

Jubileumskonserten holdes i Kulturskolens aula, fredag 17. november.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLAR FOR ELVERUM: Fysiker Andreas Wahl er med når naturfag møter fysikk på EBUs jubileumskonsert. (Foto: Studio Expose/Linda Varpe-Karlsen)
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no