19. nov
SEIER: Magnus Fredriksen (Nr. 23 til venstre) gjorde det godt som playmaker mot Bækkelaget søndag kveld.
 
- Vi vinner med sju mål mot et lag som er videre i Europacupen
Elverum Håndball Herrer har funnet tilbake formen etter at de slo Bækkelaget i Bækkelagshallen 29-36 søndag kveld. Nå er gutta letta.

Publisert: 18.sep.2017 00.34
Oppdatert: 18.sep.2017 00.34

- Vi er litt letta nå, etter at vi har spilt kamper vi sjøl mener vi burde vinne, men ikke gjør det. Nå vinner vi og nå er vi letta, sier Kevin Gulliksen.

Han satte inn hele sju mål under søndagens kamp og han er sammen med Magnus Fredriksen ganske delaktige i seieren mot Bækkelaget. Ikke bare i angrep, men også i forsvar. Fredriksen blokkerte flere skudd i en periode, noe han nyter til sitt fulle.

- Ja, det er ikke så ofte jeg gjør. Så jeg må bare nyte dette mens jeg kan, sier Magnus Fredriksen.

Eide hele kampen

Elverum rykket fra allerede i 1. omgang og ledet store deler av kampen. Det virket som om Elverum var veldig «på» spesielt i forsvar. De flyttet beina, gikk ut og støtet og blokkerte skudd. Også Morten Nergaard våknet til live i målet for Elverum Håndball Herrer.

Fra å nesten ikke være borti en eneste ball i Sveits, reddet han flere gode skudd fra Bækkelagets storskyttere Emil Midbø Sundal, Fabian Sandven og Nikolaj Hauge. I tillegg reddet han skudd fra sjumeters-merket og gjorde en god figur.

Fremover er det lite å plukke på, men man skulle gjerne sett at flere sjanser ble satt innenfor stengene. I enkelte angrep blir Elverum blåst av for pasivitet eller angrepsfeil, men sett bort fra dette så stemmer det aller meste i angrep for laget om dagen.

For med 36 mål fremover, er det ingen ting å si på angrepsspillet. Noe som ble ganske synlig i 2. omgang. Elverum ledet med tre mål, 15-18 til pause og brukte ikke mer enn 10 minutter av omgangen til å øke til det dobbelte. Ved flere anledinger ledet Elverum med sju mål, noe som også ble differansen når 60 minutter hadde gått, 29-36.

Morsomt å vinne

En av spillerne som virkelig satte seg på «elverumskartet» var Kevin Gulliksen. Han blomstret virkelig mot Kadetten Schaffhausen i Sveits, og fikk fortsette å herje fremover for Elverum. I Sveits ble det åtte mål, mens mot Bækkelaget ble det sju. Nå er Gulliksen varm i elverumstrøya.

- Det er godt å endelig vinne en kamp igjen, og det er deilig å sette så mange mål. Sjøl om vi gjør litt for mange bom enn vi burde, sier Kevin Gulliksen.

Også Magnus Fredriksen er fornøyd med kampen og ikke minst å vinne en kamp igjen.

- Vi vet hvordan vi skal spille for å vinne en kamp, så det måtte bare komme. Jeg synes det var godt å få bevist at vi kan. Det var et par ganger i 2. omgang hvor vi slapper av litt, hvor Bækkelaget henter oss litt inn igjen. Så vi kunne ha vunnet med 10 mål, sier Magnus Fredriksen.

Han får skryt av sjefen sjøl, trener Michael Apelgren.

- Magnus Fredriksen var fantastisk denne kampen. Det går ganske fort i angrep og han får med seg de andre spillerne og gjør det ganske bra, sier Michael Apelgren.

Vinner med sju mål mot fjorårets to'er i serien

Elverum-trener, Michael Apelgren, roser spillerne sine opp i skyene etter seieren mot Bækkelaget.

- Det å vinne med sju mål mot forårets toer i serien, på bortebane er veldig bra. De gikk også nettopp videre i Europacupen, så vi må bare konstatere at dette er bra!, sier Michael Apelgren.

Håndballgutta har jobba en del med forsvaret de siste dagene, noe som har gitt resultater.

- I dag var det en helt annen aggressivitet i forsvaret. Før kampen sa vi til oss sjøl at «nok er nok» og vi skulle vise dem at vi ikke gjør det samme igjen. Hvis Bækkelaget skulle rundspille oss, skulle ikke det være i forsvaret. Det er vel bare slik det er når vi har gjort det dårlig bakover en priode, så må vi bevise at vi kan bedre, sier Michael Apelgren.

Han avblåser allikevel ikke den dårlige perioden bakover.

- Vi kommer til å gjøre mye bra og mye dårlig i forsvar også i fremtiden, så det tror jeg ikke at jeg skal avblåse, avslutter Michael Apelgren, terner i Elverum Håndball Herrer.

 
Fakta

2. runde Eliteserien herrer

  • Bækkelaget - Elverum 29-36 (15-18)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Didrik Linderud (3), Siven Thorsteinsson (1), Aleksander Børresen (2), Nikolaj Mehl (3), André Lindboe (5), Kristian Ørsted (2). Jonas Burud (2), Håkon Ekren, Tine Poklar (4), Magnus Fredriksen (4), Richard Hanisch (1), Thrainn Orri Jonsson (2), Kevin Gulliksen (7)
  • Tilskuere: Ca. 550
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no