15. nov
HÅPER PÅ DIREKTPLASS: Michael Apelgren håper at Elverum Håndball Herrer blir tildelt direkteplass i gruppespillet i Champions League, slik de ble forrige sesong. Men nå er kampen hardere enn noen gang om de 28 plassene.
 
- Vi kan bare håpe at det vi har prestert taler for oss
Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) har lørdag møte om årets Champions League. Der vil det bli behandlet om hvilke lag som går rett inn i årets turnering og hvem som må spille kvalifisering.

Publisert: 23.jun.2017 13:04
Oppdatert: 23.jun.2017 13:04

I år er det 25 år siden første Champions League ble arrangert, noe som skal feires. I 25-årsjubileet er det rekordmange lag som har meldt sin interesse for å delta i turneringen. 

Det er hele 43 lag som enten er direkte kvalifisert til en CL-plass gjennom å ha vunnet sine nasjonale turneringer, eller har søkt oppgradering fra EHF-cup eller har søkt uten å ha rettigheter til E-cup.

Av disse 43 lagene er det 24 lag som er direktekvalifisert gjennom å ha vunnet nasjonale turneringer, blant annet Elverum Håndball Herrer som vant sluttspillet i mai. Dette er lag som er «ranket» eller rangert høyere enn de lagene som ikke har vunnet sine nasjonale turneringer. 

Men, ser man på lista over lag som har søkt oppgradering fra EHF-cup, skjønner man at det kommer til å bli tøft for Elverum å komme direkte inn slik vi gjorde forrige sesong.

På lista finner vi både Montpellier, HC Metalurg, Skjern Handbold, Bjerringbro-Silkeborg og HBC Nantes fra Frankrike. Bruker man i tillegg ranking-lista over de nasjonale lagene i Europa, er Norge rangert dårligere enn Frankrike, Danmark og Makedonia.

Medgir at det blir tøft

Trener for Elverum Håndball Herrer, Michael Apelgren, tror det blir tøft men håper samtidig på at resultatene Elverum har vist tidligere i Champions League, skal veie til fordel for klubben.

- Ja,d et blir tøft. Det er uvisst hvordan det går lørdag, men det var det i fjor også. Vi er stolte over det vi har prestert i Champions League, men nå ligger beslutningen hos noen andre enn oss sjøl, så vi får bare vente å se, sier Michael Apelgren spent.

Sjøl er han en pessimist, og vil ikke ha alt for store forhåpninger om en direkteplass i Champions League.

- Akkurat nå har jeg ingen følelse. Jeg er alltid en pessimist, slik er jeg foran hver kamp også. Jeg tror ikke at vi skal vinne, men vi vinner allikevel. Så ser vi på forutsetningene foran lørdagen, så har vi skapt oss bedre forutsetninger for årets turnering enn vi hadde i fjor. I tillegg taler antallet påmeldte lag mot oss, så vi må bare vente å se hva som blir besluttet lørdag, sier svensken.

Sjøl om det blir tøffere å komme med i år enn det var i fjor, så håper allikevel Apelgren på at Elverum Håndball Herrers prestasjoner i turneringen i fjor skal tale til fordel for klubben i år.

- Det at vi gjorde det bedre i Champions League forrige sesong enn første sesongen vi var med, så kan det tale vår sak. Men så er det alltid slik i som mange andre saker, ting som er med på å veie opp. Det burde gi avtrykk at vi slo Montpellier hjemme i Terningen Arena. Men så kommer det også litt an på de andre klubbene, hvor mye de selger inn og hvordan arrangementene deres er, forteller Michael Apelgren.

Mye penger, prestisje og sportslig gevinst

For Elverum Håndball Herrer vil det bety mye å kunne komme direkte inn i gruppespillet i Champions League. Av de 43 lagene som enten er kvalifisert eller søker om deltakelse i CL så vil kun 28 klubber få plass i den gjeve turneringa. Så nåløyet er kanskje enda mindre i år enn tidligere.

For klubben rent økonomisk sett vil det være en gullgruve å være med. Første året klubben deltok i CL hadde de en inntjening på rundt 300.000 kroner. Etter det iElverum erfarer, så skal dette tallet ha steget til opp mot 800.000 kroner for fjorårets deltakelse. Med en slik økning, vil man skjønne at en deltakelse i år vil kunne gi opp mot 1 million kroner i inntjening.

Men det er ikke bare det økonomiske aspektet som vil være positivt for klubben, også det sportslige. 

- Når vi slår Montpellier hjemme i Terningen Arena, er det den største seieren for Norsk håndball i nyere tid, og derfor har det mye å si sportslig også å kunne delta i Champions League. Vi håper at den seieren kan være med å hjelpe oss til å komme direkte inn i gruppespillet slik vi gjorde i fjor, sier Apelgren.

Lørdag får vi altså svaret som mange går å venter på, om Elverum Håndball Herrer går direkte inn i gruppespillet eller om de må i kvalifiseringsrunde. 

- Jeg er ikke bare smånervøs, men ganske nervøs. Det er en veldig stor beslutning som har stor betydning for klubben. Så nå er det bare å krysse fingrene, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no