20. nov
FEIRING: Elverum barne- og ungdomskorps fyller i år 20 år. Det skal markeres! (Alle foto: EBU)
 
- Vi har gitt unger i Elverum en hobby for livet
Elverum barne- og ungdomskorps er 20 år i 2017. Det skal feires med et helt jubileumsår. Gjennom jubileumsåret vil vi i iElverum publisere noen saker som omhandler EBU.

Publisert: 17.feb.2017 17.59
Oppdatert: 17.feb.2017 18.00

Vi starter så smått med et intervju med lederen i Elverum barne- og ungdomskorps, Heidi Irene Hornsletten.

- Vi har gitt unger i Elverum en hobby for livet, sier Hornsletten

Som leder i Elverum barne- og ungdomskorps kan hun se tilbake på en stolt historie. I 20 år har korpset gitt barn og unge i Elverum et kulturtilbud.

- Vi satser videre, på minst 20 år til, sier Hornsletten.

Lang historie

Elverum barne- og ungdomskorps ble etablert i 1997. I år feirer korpset 20 år og har lagt opp til flere markeringer gjennom hele 2017. Første «bursdagsfest» ble gjennomført 14. februar.

– Vi skal markere 20 års-jubileet gjennom hele året. Dette er en viktig begivenhet og mulighet til å vise hva korpset har vært og ikke minst hva det gir til barn og unge i kommunen vår, sier Hornsletten.

Bursdagsfesten var i Kulturskolens aula, og markerte startskuddet for et aktivt år. Korpset vil delta på flere konserter, deltakelse på Göteborg Musicfestival og teaterstykket «Korps» med Teater Innlandet.

– Det blir flere små arrangementer og bursdagsfester gjennom året, og så avslutter vi året med en jubileumskonsert i november. Der blir det action og smell, lover Hornsletten.

Ikke bare fra Elverum

Elverum barne- og ungdomskorps består i dag av om lag 20 medlemmer i alderen fra 8 til 18 år.

– Det er det som er så unikt med korps. Vi har med musikere på tvers av skoler i kommunen og lager et miljø der 10-åringen og 17-åringen gjør noe felles. Alle som spiller et blåseinstrument er velkommen, og hos oss er det ingen reservebenk. Alle er viktige for å lage musikk, sier Hornsletten.

Gjennom den 20 år lange historien til korpset har over 150 barn vært inno i kortere eller lengre perioder. De fleste som begynner som aspiranter blir i korpset i mange år. Når deltakerne har blitt 15 år kan de bli aspiranter i et voksenkorps. Akkurat nå er det seks ungdommer som er aspiranter i Elverum Janitsjarkorps og på den måten bidrar til fortsatt rekruttering i korpsbevegelsen.

Korpsbevegelsen øker

- Korpsmusikk kan du ha med deg hele livet. Byer og bygder har korps. Begynner du med studier er det ofte studentorkester eller et korps der du bor. Mange har fått en helt egen kjennskap til studiestedet gjennom korpsmiljøet, forteller Hornsletten som også heldigvis ser en oppsving i korpsdeltakelse i landet.

- Jeg er selv et resultat av korpsbevegelsen. Gjennom hele livet har jeg spilt i korps, storband eller på arrangement der musikk hører med. Korps er ikke bare marsjering på 17. mai, men konserter i kirker, kulturhus, små eller store scener, sier Hornsletten som har hatt glede av fellesskapet korps gir.

Heidi Irene Hornsletten er også dirigent for aspirantene i Elverum barne- og ungdomskorps.

- Vi samarbeider med Kulturskolen i Elverum og barna får først opplæring på et blåseinstrument i Kulturskolen før de begynner i korpset. Samarbeid er viktig og gir utfordringer. Ungene blir trygge på egne ferdigheter og vi har ofte soloinnslag på konserter. Det er jo viktig også i andre sammenhenger i livet, avslutter Hornsletten.
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no