17. nov
HEDERSPRIS: Tunet og Kersti Grindalen er vinnere av Ola Ødegaard hederspris i 2017. Fra venstre har vi Johan Balder Øyen Sævarang, Richa Sharma, prisvinner Kersti Grindalen, Hedda Cecilie Kjøllegaar, Espen Brekke og Susann Syversen.
 
- Jeg er stolt av det vi får til her
Vinner av Ola Ødegaards hederspris, Kersti Grindalen, er veldig fornøyd med at hun og Tunet i Elverum er prisvinnere i år. Den gir inspirasjon til å jobbe enda hardere.

Publisert: 06.jun.2017 17:59
Oppdatert: 07.jun.2017 06:51

Vi møter Kersti Grindalen og prisutgiverne i Tunets lokaler i Elverum. Espen Brekke, leder i Østerdalen Festivalforening, er en av initiativtakerne til denne Hedersprisen og gleder seg til å kunne overrekke prisen til Grindalen under VM i tømmerfølting i Trysil senere i sommer.

- Dette er en pris som vi gir til de som gjør noe for de som havner utenfor i samfunnet. De som gjør en forskjell for at flere unge skal lykkes. Det er dessverre alt for mange under 30 år havner på uførestatestikken. Jeg synes dette er en tragedie, derfor ønsker vi å kunne sette fokus på dette og kunne prøve å gjøre noe med det, sier Espen Brekke.

Derfor ble denne hedersprisen opprettet i samarbeid med Ola Ødegaard og Østerdalen Festivalforening.  Det er sjuende gangen at prisen deles ut, og blant de tidligere prisvinnerne finner vi blant annet Eddie Eidsvåg og Kronprinsparets fond.

Viser modenhet og ansvar

Brekke forteller at når de skal gå igjennom kandidater til hedersprisen, så hende det ofte at de går tilbake til barndommen og ser hvordan kandidatene har klart seg der. Og om de har utmerket seg på noe vis.

- Det jeg kan si helt klart, er at en ting er å gjør noe og få til noe. En annen er personlighet, det er viktig. Når vi begynner å undersøke kan det hende at vi se på oppvekst og barndom, noe vi også har gjort med Tunet og Kersti Grindalen. Hun viste tidlig vist en stor modenhet og ansvar. Det er langt på veg hennes personlighet hun viser gjennom Tunet, sier Espen Brekke.

Utdelingen av prisen skjer under VM i tømmerfløting i Trysil.

- Ja, det stemmer. Jeg håper mange kan komme til Trysil 17. juni når denne prisen skal deles ut, sier Brekke.

- litt flaut

Kersti Grindalen er daglig leder ved Tunet Elverum og er selvsagt rørt av å få en slik pris.

- Det er stort dette her. Jeg er stolt og mektig imponert over hva vi klarer å oppnå her på Tunet. Ikke minst også av de som er hos oss, de unge som tar i et tak og kommer seg ut i arbeidslivet, sier Kersti Grindalen.

En slik hederspris henger høyt for elverumbedriften, og ikke minst for Grindalen sjøl.

- Denne prisen vil inspirere oss til å jobbe enda hardere og gir oss en kjempestor motivasjon. Prisen betyr veldig mye for oss, og jeg blir nærmest litt rørt og flau over de flotte ordene vi får av Espen Brekke, sier Grindalen.

Flott bilde fra Stor-Elvdal

Prisen består av en treskulptur laget av Ragnar Nysæter og et bilde fra Hedda Cecilie Kjøllegaar, elev ved Midt-Østerdal Videregående skole, avdeling Nordstumoen.

Og nettopp bildet til Kjøllegaar er litt spesielt.

- Det er et bilde av messe steiner som er tatt ved Storfallet i Stor-Elvdal. Vi dro dit for å ta masse bilder. Jeg tok bildet ganske nærme objektet, og jeg synes det ble fint, sier Hedda Cecilie Kjøllegaar.

Noe også prisvinneren er enig i.

- Ja, dette bildet var kjempefint, avslutter Kersti Grindalen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no