17. nov
HAR TROA: Tore Fossum ser fram til søndagens kamp mot Åsane, og en «interessant» høst. (Foto: Pål-Erik Berntsen)
 
- Ser fram til en interessant høst for Elverum
Elverum knuste Arendal forrige helg og vant 5-0 i det viktige bunnoppgjøret. Nå er det ny viktig kamp, denne gang mot Åsane på bortebane og med seier er de helt i ryggen på søndagens motstander. Elverum-trener Tore Fossum, har som vanlig, troa på sine spillere.

Publisert: 29.sep.2017 12:43
Oppdatert: 29.sep.2017 12:43

Det tetter seg til i bunnen av tabellen, og med Elverums viktige seier mot Arendal forrige søndag, har de «los» på både Fredrikstad, Åsane, Tromsdalen og Kongsvinger. 

Tabellen ser slik ut før søndagens kamper:

11. Kongsvinger 39-39 (0) i målforskjell 27 poeng

12. Tromsdalen 31-40 (-9) 26 poeng

13. Åsane 31-45 (-14) 25 poeng

14. Fredrikstad 27-39 (-12) 23 poeng (kvalikplassen)

15. Elverum 27-44 (-17) 21 poeng

16. Arendal 25-52 (-27) 17 poeng

I tillegg til Åsane-Elverum, møtes Arendal-Kongsvinger, Levanger-Tromsdalen på søndag og Fredrikstad-Ull/Kisa (spilles på tirsdag), så her kan fortsatt ALT skje! Og neste helg møtes Elverum og Kongsvinger på Elverum stadion!

Elverum-trener Tore Fossum var selvsagt fornøyd etter 5-0 mot Arendal.

- Det synes jeg egentlig var litt fortjent, at vi endelig fikk vi vist hva vi kan og hvor nærme vi har vært i høst. Nå fikk vi endelig vist at vi «har det», da det endelig satt! Nå er det viktig at vi får brukt Arendal-kampen riktig, så skal det gi oss en «boost» mot Åsane på søndag! Nå er det kanskje flere som har fått tilbake troa på at det er mulig, oppmøtet mot Arendal var jo ikke mer enn snaue 500, så det var tydelig at det var mange som ikke hadde troa lenger. Men spillerne, og vi i laget, vi har hatt troa hele tida vi, smiler Fossum.

– venter tøff kamp

Søndag venter altså Åsane i Bergen, et Åsane-lag med Eirik Huseklepp i scoringsform. 

- Det blir NOK en tøff kamp som betyr mye for begge lag. Samtidig er jo det veldig morsomt med viktige kamper som betyr mye, det blir bra trøkk og du skjerper deg litt ekstra. Nå er jeg i Trondheim på trenerkurs denne uka, så det passer egentlig litt dårlig, men Jon Nersveen, Milivoj Knezevic og Stian Aasen sørger for at det er bra trøkk på treninga mens jeg er borte, forteller Fossum.

Målforskjellen fikk seg også et bra løft etter 5-0 seieren mot Arendal.

- Ja, målforskjellen var fokus før 2. omgangen, ettersom vi ledet 5-0 allerede til pause. Det er ikke enkelt å gå ut til 2. omgang, og prestere like bra – men vi holdt nullen og gjorde egentlig en bra 2. omgang også, selv om det ikke ble flere mål. 5 scoringer er jo ikke normalt i OBOS, og Arendal hadde jo ikke gitt opp før de kom, de hadde ALT å spille for de også. En meget bra prestasjon av oss! forteller Fossum.

Eirik Huseklepp er et kjent navn i fotball-Norge, han er ei viktig brikke for Åsane, men sliter nå med en mulig strekk. 

- Hvis Huseklepp er ute med skade, så gjør ikke det noe! Han har vært viktig for Åsane de siste kampene, og er jo en god spiller. Men det får vi ikke gjort noe med uansett, så vi har fokus på det vi kan påvirke - og det er vår egen prestasjon, sier Fossum.

– vi har vært gode på bortebane

Nå ble det ingen (!) kort på Elverum i siste kamp, og heller ingen nye alvorlige skader. Det betyr mer eller mindre full tropp til søndagens kamp.

- Nå har Remi Svindland sonet ferdig sin karantene og er spilleklar. Mos Ndiaye trente i går, og er også klar etter sin smell i skuldra. Vi har ikke avgjort hvordan vi skal angripe kampen foreløpig, det må vi nesten vurdere litt nærmere, men vi var gode sist bortekamp mot Ranheim i alle fall. Vi må bare fortsette med det vi har gjort, og vi har vært gode på bortebane den siste perioden. Vi må se an hvordan kampbildet blir, og det er alltid spennende å se, sier Fossum.

Formpila peker motsatt vei for søndagens motstandere, mens Elverum har hatt en opptur, har Åsane tatt dårlig med poeng de siste kampene. 

- Der og da hjelper det egentlig ingen ting, vi Må prestere uansett. Selv om formpila peker motsatt vei, så har jo Åsane erfaring fra tilsvarende år i OBOS. Vi vet aldri hvordan spillerne vil reagere på denne type kamper, vi prater om vanlige folk og de reagerer på forskjellige måter. Vi har hatt bra flyt den siste tida, så vi får bare gjøre det vi kan for at det skal fortsette. Vi har gode treninger om dagen, og det blir en interessant høst! smiler Tore Fossum.

Laget reiser med fly til Bergen på lørdag, mens trener Fossum kommer direkte fra kurs i Trondheim. Kampen går på Myrdal stadion (kunstgress) søndag klokka 15.00.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no