12. nov
STOREBROR: Elverum Håndball Herrer har virkelig vist gode takter i Champions League denne sesongen. Torsdag ble Chekhovskie Medvedi nedkjempet i Olympiahallen i Moskva.
 
- Det er som om man må klype seg i armen
Elverum Håndball Herrer gjorde det igjen torsdag kveld. De slo et lag i Champions League. Det var mange som trodde det var umulig. Til og med elverumtrener, Michael Apelgren, hadde sine tvil.

Publisert: 25.nov.2016 15:10
Oppdatert: 25.nov.2016 15:11

- Dette er fantastisk og er ganske stolte av denne kampen. Vi vinner mot de russiske mesterne på bortebane og til slutt til og med komfortabelt. Det er nesten så man må klype seg i armen for å se om det virkelig er riktig, sier Michael Apelgren.

Sjøl med Lindboe, Toft og Øverby ute var det mange som trodde at dette skulle være umulig. Men Apelgren har svaret på hvorfor Elverum vinner mot Chekhovskie Medvedi på bortebane.

- Det viser seg at spillerne har vært med en stund og fått seg erfaring. De begynner å bli rutinerte og de blir ikke stresset over at vi faktisk får muligheten til å vinne mot et såpass stort lag. At de da beholder roen er veldig bra, sier Michael Apelgren.

100 prosent uttelling

Apelgren er nesten stum av glede hva spillerne presterte mot Chekhovskie Medvedi torsdag kveld. Men han vil allikevel trekke frem noen spillere.

- Tamas Ivancsik setter inn ni mål mot dette russiske topplaget, men jeg må også nevne Tine Poklar (seks mål) og jeg synes Håkon Ekren viser at han har tatt mange skritt i rett retning denne sesongen. Men den største gleden og overraskelsen denne kampen er David Wattström. Han har ikke fått veldig mye spilletid denne sesongen, men han kommer inn og gjør 100 prosent borte mot de russiske mesterne. Det står det respekt av. Og dette viser at det bor mye i laget, sjøl med store profiler ute, sier Michael Apelgren.

Morten Nergaard leverte nok en god kamp for Elverum, og nå har hans navn blitt nevnt mer og mer på manges lepper også utenfor Elverum.

- Ja, Morten. Det er en spiller man snart ikke orker å berømme lenger. Han står opp og viser nok en gang at han er «skitgod», han har vist det nå gang på gang. Det er bra å ha en keeper og kaptein som står på og viser hver kamp at han er god, da kan vi andre fokusere på det vi skal gjøre, smiler Michael Apelgren.

Sjøl er Morten Nergaard litt beskjeden.

- Det var en tøff kamp og jevnt. Det bølger litt frem og tilbake, men det er så klart ekstra deilig og redde noen skudd for å hjelpe laget til seieren. Det går relativt bra om dagen, og laget er bra og jeg er bra. Det er utrulig moro å overraske i Champions League og vinne borte mot Chekhovskie Medvedi, sier Morten Nergaard.

En Skikkelig lagseier

Morten Nergaard legger ikke skjul på at gutta er inne i en veldig god steam om dagen, og at alle er inne i en god periode.

- Vi er et lag og vi spiller veldig god sammen som et lag nå. Det er mange som meldte seg på i kampen mot Chekhovskie Medvedi torsdag kveld. Så dette var virkelig en god lagseier, smiler Morten Nergaard.

Nå har de kommet hjem og er på Norsk jord igjen, og ser fremover mot neste kamp i Champions League. Den spilles i Terningen Arena 4. desember mot TATRAN Presov. Et lag Elverum Håndball Herrer slo 25-27 på bortebane. Der skal Elverum ha en god sjanse for å ta to nye poeng. Det betyr at laget kommer opp i ni poeng, to poeng flere enn i fjor. 

Og det er nettopp det som er målet til Elverum Håndball Herrer denne sesongen.

- Målsetningen vår var å ta flere poeng i Champions League enn forrige sesong. Nå har vi like mange poeng, og skal slå TATRAN Presov hjemme for å gjennomføre målsetningen vår, avslutter Morten Nergaard.

Mulig, men vanskelig

Det er flere muligheter for at Elverum skal ta seg videre til «last 16» og en 16-delsfinale. Men da skal Elverum ha maks flaks. 

Ser vi på tabellen så ligger Elverum nå på 3. plass med sju poeng, ett poeng foran HC Metalurg, TATRAN Presov med én kamp mindre spilt enn Elverum. Chekhovskie Medvedi ligger på 5. plass med seks poeng. 

Montpellier som leder gruppa har 10 poeng. De møter Naturhouse La Rioja (ni poeng) lørdag ettermiddag. Vinneren i denne kampen er så og si klar for «last 16». Montpellier skal så spille mot Chekhovskie Medvedi borte i Moskva 3. desember. Skulle La Rioja vinne mot Montpellier, og Montpellier tape mot Chekhovskie Medvedi og Elverum slår Montpellier i siste kamp, så går Elverum videre til «last 16» om Metalurg skulle tape en av sine tre siste kamper. Da står Elverum med 11 poeng. Montpellier og Metalurg vil begge stå med 10 poeng.

Men det er flere muligheter for at Elverum skal kunne gå til «last 16». Montpellier må da slå La Rioja lørdag, for så at La Rioja må tape mot HC Metalurg 3. desember. Igjen må TATRAN Presov slå La Rioja på hjemmebane. I tillegg må Chekhovskie Medvedi slå Metalurg i Skopje.

Og uansett hvilke muligheter man ser på, så må Elverum vinne mot TATRAN Presov og Montpellier.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no