12. nov
INVITERER TIL NY TUR: Turgruppa i DNT Elverum inviterer til topptur til Ulvåsen i Sørskogbygda mandag 20. juni. (Foto: Privat)
 
- Det er første gang vi prøver oss på denne turen
Turgruppa i DNT Elverum har flere turer rundt om i Elverum gjennom våren og høsten. Mandag 20. juni er siste turen før sommerferien.

Publisert: 17.jun.2016 10:42
Oppdatert: 17.jun.2016 10:41

Denne gang er det Ulvåsen i Sørskogbygda som skal bestiges. Og Merete Lilleengen som er ansvarlig for denne turen, tror det blir en flott tur.

- Det er første gang vi prøver oss på Ulvåsen i DNT Elverum, og jeg tror det kommer til å bli en flott tur. Utsikten fra Ulvåsen er ganske så flott, sier Merete Lilleengen.

Endret tidspunkt

DNT Elverum måtte endre tidspunktet for denne turen. Opprinnelig skulle turen gått søndag, men ble flyttet til mandag grunnet at Lilleengen ikke hadde mulighet søndag.

- Jeg håper allikevel at det skal komme mange, sjøl om vi har måtte flytte tidspunktet for turen. Jeg hadde ikke mulighet til å være med søndag, og ingen andre hadde mulighet heller. Derfor ble turen flyttet til mandag 20. juni, forteller Merete Lilleengen.

Etter som det er første gang turgruppa i DNT Elverum arrangerer en tur til Ulvåsen, er turlederen spent på om det kommer noen. Men hun kan fortelle om en fin tur, som ingen må gå glipp av.

- Det er en enkel og grei tur. Vi kjører sammen opp til Sørskogbygda, og går sammen opp på toppen av Ulvåsen som ligger på 603 meter. Der er det flott utsikt, fordi det er hugget rundt toppen. Så derfor ser vi ganske langt og godt rundt oss, sier Lilleengen.

Samarbeid med «10 på topp»

Turen til Ulvåsen er et samarbeid med «10 på topp» i kommunen.

- Vi fikk en forespørsel fra «10 på topp» om vi kunne samarbeide om en tur dit, og det ville vi jo. Så da blir det tur til Ulvåsen i år som første gang, sier Merete Lilleengen.

Hvis man vil være med er det bare å møte opp på Folkvang mandag 20. juni klokka 11.00.

- Derfra vil vi kjøre biler opp til Sørskogbygda, og videre opp til Renosvegen. Vi kjører ca. 30 minutter. Renosvegen er bomveg, så husk å få med penger til den. Vi stopper mellom Rusta og Renosdammen. Turen opp til Ulvåsen går på skogsbilvei. Det er bare ca 2 km og drøyt 100 meters stigning opp til toppen, sier Merete Lilleengen.

Flere turer over sommerferien

Turlederen kan fortelle at turgruppa i DNT Elverum skal ha flere turer over sommerferien, men at denne turen til Ulvåsen blir den siste før sommeren.

- Etter sommeren blir det flere turer igjen. Vi skal blant annet en tur til Korpereiret og til Flisberget. Det er bare å følge med på sidene til DNT Elverum på Facebook for flere turer, sier Lilleengen, og legger til:

- Husk å få med godt fottøy, noe å spise og drikke på og et godt humør til turen opp Ulvåsen. Alle er vel møtt og turen er åpen for alle som vil, avslutter Merete Lilleengen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no