15. okt
IMPROTEATER: Borgarting Impro kommer til Volumfestivalen med improvisasjonsteater.
 
Impro til Volum
Borgarting Impro kommer til Volum. Det gjør også scenekunsteren Emily Fischbeck Luthentun

Publisert: 12.mar.2015 04:00
Oppdatert: 12.mar.2015 07:13

Elverum: Borgarting Impro kommer med lattergaranti, lover Volumfestivalen.

– Vi gleder oss til at Borgarting improteater skal komme tilbake. De har vært her flere ganger før. De lager en god stemning, og improteater er veldig gøy om folk tar sjansen på å komme, sier May Lisbeth Sveen Øien i pr-gruppa i Volumfestivalen.

Gutta i Borgarting Impro deltar på Volumfestivalen for fjerde gang. Med sitt lekne og uoppdragne improviserte teater forsøker skuespillerne å vinne din gunst, samtidig som de utfordrer, hjelper, stikker kjepper i hjula og bygger hverandre opp, for å skape de beste øyeblikkene. Hva som skal skje, hvor det skal skje eller når det skal skje vet ingen. I improteater finnes ikke manus eller andre forberedende elementer: Alt blir skapt der og da! Forestillingene er hovedsaklig morsomme, men alle slags scener og historier kan oppstå. Magien i improvisasjonsteater oppstår ikke bare på scenen, men også i spenningen mellom skuespillerne og publikum. Lykkes Borgarting Impro kan publikum gjøre seg klar for en lattermild, kulturell og kreativ opplevelse. Ekte magi er umulig å planlegge!

Krydder

– Vi er kanskje ikke det største trekkplasteret, men vi er kanskje det lille krydderet som gjør at man kommer tilbake til festivalen, sier Sjur Marqvardsen i Borgarting Impro.

De er en av de mest garva improgruppene i landet til tross for sin unge alder. De består av syv karismatiske menn i 20-årene, hvorav fem skuespillere, én musiker og én lydtekniker. De har reist landet rundt med sin teatertropp, og blir med vane invitert tilbake på festivaler som de har spilt på før. Blant disse Mikkel Bjørnebo Jensen Niva født og oppvokst i Elverum, han har reist verden rundt med sin sjonglering og prosjektplanleggingsutdannelse fra Danmark.

Scenekunsteren Emily Fischbeck Luthentun fra Espa er også klar for Volumfestivalen. Til tross for sin unge alder har Emily lang erfaring med teater. Hun har alltid hatt stor interesse for teater, og gjennom hele oppveksten har hun vært aktiv på teaterfronten, både gjennom Turnekompaniets barne- og ungdomsgrupper og UKM. Hun gikk dramalinja på Stange videregående skole før turen gikk videre til Cambridge i England ved Angelina Ruskin University, der hun tok en bachelor i drama.

Utenlandsopphold

– Emily sin forestilling skal være veldig spennende. Også hun kommer til å involvere publikum, sier Sveen Øien. Under årets festival skal Emily vise frem sin selvskrevende forestilling Memorabilia. Forestillingen var for Emily en måte å konkretisere og fysisk utrykke tanker som hun satt igjen med etter tre år i et annet land enn «moderlandet»Norge. Den handler om det å føle seg ensom, stressa og langt hjemmefra. Teaterstykket er dokumentarisk og ble til samtidlig som en undersøkelse fra 2014 påviste at 1 av 5 norske studenter innenfor videre udanning sliter med sin mentale helse.

– Vi gleder oss. Vi har en del å henge fingrene i for å få på plass det vi ønsker. Å lage et godt program. Men det er er utrolig å se hvor mye Hedmark har å by på, og hvor mange som har en tilknytning hit, sier hun.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no