15. okt
GLEDEN: Kultursjef Line Margrethe Rustad hadde gleden av å overrekke Elverum kommunes kulturpris til Erik Lukashaugen i en fullsatt Elverum kirke.
 
Overraskelsens konsert
Elverum kommunes kulturpris til Erik Lukashaugen og to unge, dyktige gjestesolister ble de største overraskelsene i den svært innholdsrike «Hematt tel jul-konserten» i Elverum kirke tirsdag kveld.

Publisert: 23.des.2015 15:35
Oppdatert: 24.des.2015 09:57

Elverum: Da kultursjef Line Margrethe Rustad i ordfører Erik Hanstads fravær etter Lukashaugens første del i konserten overrakte kulturprisen var overraskelsen for lengst over hos prisvinneren. Tidligere på dagen hadde de to kommunens representanter dukket uanmeldt opp hos Lukashaugen for å overrekke prisen.

Bidratt sterkt

Rustad kunne fortelle at et enstemmig formannskap sto bak valget av den hjemvendte elverumsingen, som på kort tid har bidratt sterkt til utviklingen av det kulturelle Elverum.

– Jeg ble både rørt og litt stolt, takker kulturprisvinneren.

Musikalsk tok Lukashaugen sammen med Cantate Domino oss med på en vandring, fra Vidar Sandbecks jul og Hans Børlis skogsrike og tilbake til barndommens vinteraktiviteter i Tore Hestbråtens tekst, som fikk fram gjenkjennelsens smil i ansiktene hos koret. Visene han framførte er et tverrsnitt av det han har gjort og som også førte til at han fikk Vidar Sandbecks kulturpris i 2013.

Åpnet symbolsk

Kirkens eget voksenkor, Cantate Domino, med kantor Ole Andreas Fevang som dirigent og arrangør, åpnet symbolsk med «Det kimer nå til julefest» med begge de unge gjesteartistene fra Oslo med, Aksel Skramstad (12) og Victoria Lewis (15). Han er solist i Oslo domkirkes guttekor, hun er fiolinist og elev ved det prestisjetunge Barrat Dues Musikkinstitutt.

Begge imponerte stort og ble belønnet med jubel og stor applaus.

– Jeg har samarbeidet med dem begge to tidligere, forteller Fevang.

Han går også med tanker om et rent guttekor i kirken.

– Skal gutter synge i kor, må det være i et guttekor. Er det et blandet kor, er guttene i mindretall og blir gjerne borte etter hvert, sier han.

Hørbar stillhet

Da tynsetingen Ellen Brekken, som spiller blant annet spiller kontrabass i Erik Lukashaugens Arbeidslaget, spilte solo i «Mitt hjerte alltid vanker» skapte hun en sakral stemning, og en hørbar stillhet oppsto i kirkerommet, en stillhet som Brekken også fikk med seg.

– Det går fint an å spille julesanger på bass, sier hun etter konserten.

Jobbet effektivt

Alle de opptredende, som også omfattet Fevang, Sean Lewis, piano og Daniel Bjørlo, piano/orgel, ga publikum et musikalsk utvalg, fra kulturprisvinner Lukashaugens viser, Bach, den engelske folketonene Sussex Carol, kjære, kjente norske julesanger, delvis som allsang, samt rene orgelstykker.

– Cantate Domino er stammen i «Hematt tel jul-konserten», og de blir stadig bedre. Det er tre uker siden vi sang Händels «Messias» her i kirken, og de har jobbet effektivt i hele desember, forteller Fevang.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FULLSATT: Koret Cantate Domino, Erik Lukashaugen, Victoria Lewis og Ellen Brekken, lengst til høyre, ga en fullsatt Elverum kirke en fin førjulskveld.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no