18. okt
 
Målet nå er Færøyene
Bandet Doodle Bugs fra Elverum har gjenoppstått så mange ganger at selv trommeslager Arild Engemoen har mistet oversikten. Derfor var han litt skeptisk til å gå på en ny runde nå, men ikke desto mindre lot han seg overtale. Ambisjonene er justert ned noen hakk og det store målet er å kunne spille på Færøyene igjen neste høst.

Publisert: 29.okt.2015 09:14
Oppdatert: 29.okt.2015 14:42

Se TV-innslaget Harald Lundstein fra Elverum har laget om Doddle Bugs inne i artikkelen.

Heradsbygd: Det er en sen onsdagskveld på samfunshuset Heradstun. Utenfor i mørket står det parkert fem biler. Innafor er ett av Elverums mestselgende band gjennom tidene i ferd med å gjenoppstå - igjen. «Doodle Bugs gir seg for godt!» kunne vi lese i Østlendingen i desember 2012. To år med plateinnspillinger og turneer hadde tæret hardt på de eldste medlemmene i bandet. Frontfigur og låtskriver Åge Heltzen var lei og orket ikke mer - i tillegg begynte helsa å skrante. Så ble det stille. Jommen sa jeg smør.. Doodle Bugs har sagt takk for seg og begynt på igjen så mange ganger at de også må glise av det. For det er rart med det. Lukten av sagmugg skal ikke undervurderes. Det vet alle som driver med musikk.

Lille Laila

Dette er fjerde øvingskveld og et repertoar begynner så smått å ta form.

– Da begynner vi med «Lille Laila», sier Heltzen og teller opp..«...Under sollyse skyer bortfra bråkete byer, vil jeg dra, oppå Finnmarksvidda langt, ja langt mot nord...» Jeg undres hvor mange tusen ganger Heltzen har sunget denne låta som ble til ved kjøkkenbordet i Elverum sent på 60-tallet. Da singelen først ble gitt ut i 1969 klatret den raskt på norske hitlister, men det var altså på Færøyene «Lille Laila» imploderte. Fremdeles er det den mestselgende singelen gjennom tidene på Færøyene og helt siden den gang har Doodle Bugs og innbyggerne på øysamfunnet hatt et spesielt bånd. De har spilt der utallige ganger og nå vil de tilbake.

Men se, det er Rolf Kjernet

Men, som nevnt, det skulle egentlig vært slutt nå. Det var helt til originalbassist Rolf Kjernet ringte Åge Heltzen om en gammel båndopptaker han lurte på om kameraten ville ha tilbake.

– Så spurte jeg forsiktig om vi skulle prøve å spille litt igjen, sier Kjernet. Joda, det ville Heltzen. Rolf Kjernet var ikke med i forrige runde og hadde ikke klaska bassgitar på minst åtte år. Langt mindre stått på en scene.

– Etterhvert ringte de meg og jeg må innrømme jeg var skeptisk, sier trommis Arild Engemoen. Han mente det ikke var noe plass i dansebandmarkedet for Doodle Bugs nå. Etterhvert lot han seg overtale til å bli med på øving. Gitarist Auden Senderud var ikke vond å be og keybordist Tord Arnesen hadde gitt uttrykkelig beskjed om at hvis bandet gjenoppsto, ville han være med - og slik ble det.

– Nå er jeg læregutt. Dette er ikke en musikksjanger jeg har vært så mye innom før så jeg måtte sette meg ned å høre på musikken, men det er historie og kjempegøy, sier Arnesen. Alle synes ihvertfall det er stor stas at Rolf Kjernet er tilbake.

– Jeg har savnet deg baki der. jeg er glad du er tilbake nå, sier Åge.

– Morsommere nå

I 2015-utgaven av Doodle Bugs er stressnivået merkbart lavere enn sist. Målet er å kunne spille på Færøyene igjen neste høst. Da har de ett år på seg.

– Jeg har allerede vært i kontakt med dem og de er veldig positive til at vi skal komme tilbake, sier Arild Engemoen. Imidlertid lukker de ikke døra om det skulle komme gode tilbud fra andre arrangører før det.

– Det er kanskje bare bra å få noen gjennomkjøringer før vi kommer over dammen, sier Arnesen. – Men hva er det egentlig med Doodle Bugs og Færøyene?

– De er glade i oss og vi er glade i dem. Det er et fantastisk folk, sier Kjernet.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no