22. okt
SHERPA: Elverumsingen Babak Ziai (vokal) utgjør sammen med Johannes Vaage (gitar, bass og vokal) det Bergensbaserte badet Sherpa. foto: Volum
 
Indie, melankolsk og eklektisk på Volum
Programslippene har begynt å komme fra Volumfestivalen. Så langt ser det veldig bra ut. Mange spennende artister i tillegg til headlineren Team Me.

Publisert: 05.mar.2015 04:00
Oppdatert: 05.mar.2015 15:14

Elverum: Årets Volumfestival kan bli av det interessante slaget, for programslippet så langt vitner om det er mye bra på kunstscenene rundt om i landet som har røtter til Hedmark.

Volumfestivalen er ei kulturell langhelg som så dagens lys første gang i 2003. Arrangørens ambisjon å vise fram det beste av nye talenter og mer etablerte artister innenfor musikk, film, kunst, litteratur og scenekunst. Alle innslag har en tilknytning til Hedmark.

Headliner

Team Me er tilbake i Elverum til Volum. Etter en lang Europaturné gleder de seg til å innta hovedscenen i Elvarheimparken fredag 19. juni.

- Det er kjempegøy å komme tilbake å spille i Elverum, spesielt nå når vi har en ny plate i en ny sjanger. Vi har turnert med den i et år nå, og føler at vi begynner å kunne den, forteller Marius Drogsås Hagen på telefon fra Tyskland hvor de i går spilte på E-Werk i Erlangen.Indiebandet Team Me leverer solide saker med tydelige linjer til punk så vel som progrock og flere andre sjangre, og er i tillegg til å være et band som leverer på plate, et utmerket live band. De tar sin ære i å spille musikken live på scenen, og programmerer så lite som mulig det de skal spille live.Bandet består i dag av Marius Drogsås Hagen, Bjarne Alexander Ryen Berg, Simen Sandbæk Skari, Uno Møller Christiansen, Simen Schikulski og Elida Inman Tjørve.De debuterte med albumet «To The Treetops!» og hadde sin første opptreden på Volumfestivalens scene i 2011. Etter det har mye skjedd. Bak seg har de utallige utsolgte konserter i både inn- og utland, og kan skilte med opptredener i byer som Tokyo, Berlin og Austin i Texas.

Skumlest i Elverum

- Det å spille i Elverum er noe av det skumleste vi kan gjøre. Det er i hvert fall ikke plankekjøring. Man blir mye mer bevisst når man står på scenen fordi det er så mye kjentfolk, sier Drogsås Hagen. Han forteller at de allikevel synes at det er supergøy å få gjøre dette igjen.

- Jeg tror det betyr veldig mye at man har slike festivaler med lokal tilknytning. Men man må være tålmodig for det tar lang tid å etablere noe slikt. Det har gått bra så langt, og forhåpentligvis vil mange møte opp. Foreløpig synes jeg at det er litt lite folk på de klubbkonsertene som har vært under Volum. Forhåpentligvis forandrer det seg etter hvert. Når andre festivaler går dukken er det viktig at Volumfestivalen klorer seg fast, sier han. Meldingen om at Hamar Music festival legger inn årene var relativ fersk da iElverum snakket med Drogsås Hagen.

Spennende

Et annet band som viser lovende takter er Sherpa. Sherpa er et grenseoverskridende band fra Bergens undergrunnsscene. De er spådd en lovende karriere, og de har allerede fått drahjelp av Bergens store sønn, Sondre Lerche, som ikke bare er en stor fan av bandet, han har også tatt dem med på turné som oppvarmingsband. I fjor høst var de for øvrig på en turné over store deler av landet, sammen med Casa Marilio.

Det er ikke første gang Sherpa som ble startet i 2012 spiller på Volum. Nå vender de tilbake til Volumfestivalen med sin grenseoverskridende og energiske miks av roots, jazz og hiphop i et slør av indie pop.

Liveband

Elverumsingen Babak Ziai er mannen bak vokalen, enten det er rap eller sang. En overgang som ofte er krevende, men som gjøres på en vellykket måte i Sherpas musikk. Elverums-publikumet har virkelig noe å glede seg til. For dette er et band som helt klart gjør seg live.

I tillegg til elverumsingen Babak Ziai (vokal) består Sherpa av Johannes Vaage (gitar, bass og vokal). Med seg har de også Ivar Thormodsæter (trommer), og Eirik Blåsternes/Peewee (produsent). Musikken beskrives en dansbar og utadvendt musikkopplevelse. På scenen i Elverum kommer de til å ha med seg musikere fra blant annet bergensband som Forza, Young Dreams og Put Your Hands Up For Neo-Tokyo.Sherpas nye singel heter Rabbit, og handler ifølge Babak om: «Alt du prøvde å si, men aldri fikk sagt.»Ryktene sier at publikum kan vente at Sherpa slipper sin debutskive i løpet av 2015.På nettstedet soundcloud har Sherpa lagt ut to av låtene sine, The Mind og Rabbit.Låtene fanger bandets evne til å utnytte flere forskjellige sjangre i musikken sin. Sounden er unik, og aldri kjedelig, og fra tidligere vet vi at Sherpa definitivt er et live band.Det virker som en selvfølgelighet at de en gang om ikke altfor lenge skal komme med en skive.

Mørk, vakker visesang

Volumfestivalen startet som en festival som hadde til hensikt å hente tilbake utflytta elverumsinger med et kunstnerisk potensial og vise hva de drev med. Opp gjennom årene har festivalen endret seg noe. Men det er fremdeles en festival som løfter fram mange hedmarksmusikere og kunstnere.

Anna Rebekka er en av artistene Volumfestivalen bringer til Elverum. Hamar-jenta som er 23 år bringer er en av vokalartistene som med sin melankolske sang skaper et lydbilde som gir gåsehud. Melodiøst og melankolsk tangerer det noe av de mørkeste krokene uten å grave seg fullstendig ned.I de to låtene som ligger ute på p3s urørt-side, Mermaid, en akustisk låt og I Am The Last overbeviser Anna Rebekka om at hun har potensial til å levere en av de virkelig fine konsertopplevelsene. I høst slapp hun sin første EP til gode anmeldelser i musikknytt P1 og musikkmagasinet Gaffa hvor de skriver: «Og om enn det ikke er det fremtidsrettede som er mest iørefallende i låtene, er det liten tvil om at dette er en ung artist som er på vei.»

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MØRKT: Anna Rebekkas melankolske og melodiøse musikk kan gi en av de fine konsertopplevelsene under Volumfestivalen.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no