24. okt
Friluftssted: Grundsetmarka er Elverums beste friluftssted. Guri Ulltveit-Moe gjorde et «bukkeritt» til ære for fotografen da artikklen sto på trykk i august.foto: may nordsveen
 
Ble Elverums beste friluftssted
Elverumsingene har talt. Et overveldende flertall av de som har stemt mener Grundsetmarka er Elverums beste friluftssted.

Publisert: 03.des.2015 09:21
Oppdatert: 03.des.2015 14:10

Elverum: Helt siden i juni har elverumsingene hatt muligheten til å stemme frem sin favoritt som fortjener tittelen som årets friluftssted i Elverum. Friluftslivorganisasjonene i Elverum har foreslått 10 kandidater som er blitt presentert i iElverum denne høsten. Disse 10 var:

  • Museumsrunden (Prestøya)
  • Svartholtet
  • Stavåsen
  • Grundsetmarka
  • Flotsberget
  • Hakaskallen
  • Borgen (Nordhue)
  • Øksnafallene
  • Ulvådalen
  • Raskiftet

Mange som stemte

Elverum har uendelig mye natur å by på og listen over turmål kunne sikkert vært dobbelt så lang, men etter at hundrevis av stemmer var talt opp, var det ingen tvil om vinneren. Grundsetmarka fikk over en tredel av alle stemmene som ble avlagt på nettsiden til iElverum. På en delt andreplass kom Stavåsen og Svartholtet.

– Jeg synes jo Grundsetmarka er en verdig vinner, men det hadde også alle de andre vært. Vi har mye fint å by på i denne kommunen, sier idrettskonsulent i Elverum kommune, Rolf Storsveen.

Bakgrunnen for konkurransen var «Friluftslivets år» der kommunene blant annet ble utfordret til å kåre sitt beste friluftssted. Måsettingen var å fokusere på natur i nærheten av by-sentrum og tilgjengeligheten.

– Vi så dette som en ypperlig anledning til å få vist fram noe av det vi har å by på i Elverum, også for våre egne innbyggere, sier Storsveen. Han sier det er mange foreninger i Elverum som legger ned et betydelig stykke frivillig arbeid for å holde skiløyper og turstier åpne og  som legger til rette for å få flere ut i naturen.

Samarbeid

– De fortjener all honnør for den jobben de gjør, sier han. Nå håper han at samarbeidet mellom disse aktørene blir ennå bedre enn i dag.

– Det blir fort slik at alle jobber med sitt og ikke helt vet hva de andre driver med. Dette året har vi satt fokus på å samarbeide på tvers  av organisasjonene og jeg håper dette arbeidet kan fortsette, sier Storsveen.

Nasjonal konkurranse

Dermed blir altså Grundsetmarka Elverums bidrag i den nasjonale konkurransen om Norges beste friluftssted, men det finnes også en annen gulrot, forteller Storsveen.

– Vi innser vel at vi ikke har muskler og ressurser nok til å hevde oss i selskap med destinasjoner andre steder i landet, men deltakelsen gjør uansett at vi kommer med i NAFs veibok. Da får vi satt Elverum skikkelig på kartet og det har en stor verdi i seg selv, sier han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
djupmyrskoia: Koia er et yndet mål for mange skiløpere om vinteren. foto: may nordsveen
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no