24. okt
 
Bjørn Jarle Rødberg-Larsen og Nettroll
Det var med stor interesse jeg i Østlendingen den 2. juni leste Bjørn Jarle Rødberg Larsens forklaring på hans påstander rundt Per Jacob Svenkerud og hans rolle som styreleder i EEV.

Publisert: 05.jun.2015 09:08
Oppdatert: 05.jun.2015 10:05

Først har jeg lyst til å påpeke en selvmotsigelser i Rødberg Larsens uttalelser. I Rødberg Larsens uttalelser på FB, som er gjengitt i Østlendingen, sier han at «styreledere som er aktive politikere er helt greit». Når han forklarer seg for Østlendingens journalist sier han «jeg reiser spørsmål om hans (Svenkerud) dobbeltrolle som styreleder og høyre politiker». Er ikke det å være høyrepolitiker og styreleder i EEV forenelig med din opprinnelige påstand på FB der du uttaler at det er greit å være styreleder og aktiv politiker? Eller er det heller sånn at det er fargen på politikken du egentlig er ute etter? Man kan undres.

Jeg synes videre det er interessant å lese at du mener nettdebatter er friskere i formen og at de røsker opp i den politiske debatten, og at denne debattformen passer deg. I det legger du vel da at ytringer kan være mer spissformulert og tonen kan være mer heftig enn hva som ofte er tilfelle i et ordinært leserinnlegg i lokal pressen. Dette har du i så fall helt rett i, for gudene skal vite at dette er en debattform du praktiserer og åpenbart er komfortabel med. For oss som har fulgt deg på FB, og debattert med deg, er det ingen tvil om at du liker å legge opp til diskusjoner og debatt ved å provosere frem reaksjoner. Spissformuleringer og særs dirkete ytringer er gjennomgangsmelodien fra deg, og vet du; det er helt greit. Men da Bjørn Jarle Rødberg Larsen må du tåle at noen tar igjen med deg, også med samme debattform. Da nytter det ikke å stikke halen mellom beina og beskylde andre for å være nettroll bare fordi ballen havner over på din banehalvdel.

For meg går det imidlertid en grense for hva som er greit, og den går når man tillegger motparter meninger og holdninger de ikke har, og kommer med personkarateristikker som er krenkede. Man kan ikke uttale slik du gjorde på FB ift Per Jacob Svenkerud «styreledere som bruker posisjonen til aktivt partiarbeid er ikke i orden» og så forvente at dette skal forgå uimotsagt. Da må du tåle at tonen fra oss som ikke er enig med deg blir skarp og sågar kanskje også like skarp som din.

Jeg har tatt et personlig valg ift hvordan jeg på FB vil møte debattanter som deg selv Rødberg Larsen, og det er å møte en påstand eller ytring på samme måte som avsenderen. Jeg vet at det er forskjellige oppfatninger om denne tilnærmingen, også i Elverum Høyre, men for meg er det såpass viktig å ikke la slike ytringer og politisk opportunisme, som du så ofte fremmer, forbigå i stillhet. Jeg mener det er viktig og det eneste riktige å gjøre, og jeg får også mange støtteerklæringer på dette.

Til slutt vil jeg si at jeg forstår Per Jacob Svenkerud særdeles godt når han reagerer som han gjør i Østlendingen den 2. juni. Det er ingen tvil om at Rødberg Larsen har gått for langt når han beskylder Svenkerud for å løpe Elverum Høyres ærende i sitt virke som styreleder for EEV. Nettroll eller ikke, det får være grenser for hva man kan ytre bare fordi man er irritert over at alle andre har forstått noe en ikke har forstått selv. Men velger man likevel og ytre seg såpass bastant og hardt, ja da må man tåle at det kommer synspunkter og argumentasjon andre veien.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no